Bemutatkozik a doTERRA növényi fehérjepor két ízben

Bemutatkozik a doTERRA növényi fehérjepor két ízben

A doTERRA büszkén mutatja be legújabb innovációját, a kifejezetten Európában fejlesztett és gyártott prémium protein shaket vanília és csokoládé ízben. Ez a termék nem csak a fehérjebevitel kiegészítésére törekszik, hanem a természetes, egészséges táplálkozás elősegítésére is, mivel steviával édesített, így természetes módon biztosítva az édes ízt. Mielőtt azonban jobban megismernénk ezt a fantasztikus új terméket engedd meg, hogy összefoglaljuk azt amit a fehérjékről és a fehérjeporokról mindenképpen tudnod érdemes.

Növényi vagy állati fehérje?

Kezdjük a legfoglalkoztatóbb kérdéssel, ami egyértelműen megosztja a fehérjepor fogyasztókat. A növényi és állati fehérjék közötti választás számos tényezőtől függ, mint az egészségügyi állapot, étrendi preferenciák, etikai megfontolások és környezeti tudatosság. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Állati Fehérje

Teljes fehérjeforrás: Állati fehérjék, mint a hús, hal, tejtermékek és tojás általában teljes fehérjeforrások, azaz minden esszenciális aminosavat tartalmaznak.

Biológiai érték: Általában magasabb a biológiai értékük, ami azt jelenti, hogy az emberi test hatékonyabban hasznosítja őket.

Mikrotápanyagok: Bizonyos mikrotápanyagok, mint a B12-vitamin, D-vitamin, heme-vas és omega-3 zsírsavak, gyakran nagyobb mennyiségben találhatók meg az állati termékekben.

Növényi Fehérje

Egészségügyi előnyök: A növényi fehérjék, mint a hüvelyesek, gabonafélék, diófélék és magvak, hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez, valamint segíthetnek a testsúly kontrollálásában.

Rostok és Fitokemikáliák: Magasabb a rost- és fitokemikália-tartalmuk, ami szintén előnyös lehet az egészségre nézve.

Környezeti és etikai szempontok: A növényi alapú étrendek kevésbé terhelik a környezetet, és sokan etikai okokból részesítik előnyben őket az állati termékekkel szemben.

Kombinált Megközelítés

Sokan még a mai napig azt hiszik, hogy egyféle fehérje mellett kell letenni a voksukat, de ez egyáltalán nincs így. Amennyiben nincs sem egészségügyi sem “vallási” vagy éppen étrend iránti elköteleződésből adódó akadálya akkor a vegyes étrend a jolly joker. Pontosan ezért egyre többen választják a vegyes étrendet, amely mindkét típusú fehérjeforrást tartalmazza. Ez lehetővé teszi a különböző tápanyagok széles körű bevitelét, és segíthet a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásban.

Fontos megjegyezni, hogy az egészséges étrend kialakításakor nem csak a fehérje forrásának típusa számít, hanem az is, hogy milyen egyéb tápanyagokat tartalmaznak az adott élelmiszerek, és hogy azok hogyan illeszkednek az egyén általános táplálkozási szükségleteihez.

Cikkünkben a dōTERRA™ Csokoládés növényi fehérje és a dōTERRA™ Vaníliás növényi fehérje a főszereplő ezért fókuszálunk most kimondottan a növényi eredetű fehérjékre, hogyan is épültek bele évszázadok alatt az emberiség étkezésébe.

Növényi alapú fehérjeporok története

A növényi fehérjék története hosszú időre nyúlik vissza, még az emberi civilizáció hajnalára. Az ősi időkben az emberek már fogyasztottak növényi fehérjéket, hiszen a vadon termő növények és magvak részét képezték az étrendjüknek. A mezőgazdaság fejlődésével egyre többféle növényi fehérjeforrás vált elérhetővé, mint például a babok, lencse, csicseriborsó és más hüvelyesek.

A 20. század során egyre nagyobb figyelem irányult a növényi fehérjékre, különösen a vegetáriánus és vegán étrendek népszerűségének növekedésével. Ez ösztönözte a kutatókat és az élelmiszeripart arra, hogy új növényi fehérjeforrásokat és -termékeket fejlesszenek ki. Például a szóját széles körben használják fehérje-koncentrátumok és izolátumok előállítására.

Az utóbbi évtizedekben a fenntarthatóság és az egészségtudatosság iránti növekvő érdeklődés tovább erősítette a növényi fehérjék szerepét. Az alternatív fehérjeforrások, mint például a quinoa, chia mag, konopny protein, vagy akár a mesterségesen előállított húspótlók (pl. növényi alapú húspótlók) iránti kereslet jelentősen nőtt.

Összességében a növényi fehérjék története az emberi táplálkozás fontos részét képezi az ősidőktől egészen napjainkig, és várhatóan a jövőben is kiemelkedő szerepet fognak játszani az egészséges és fenntartható táplálkozásban.

Mik alkotják a fehérjéket és miért fontosak?

Ha le akarnánk egyszerűsíteni mondhatjuk, hogy a fehérjéket aminosavak építik fel, de azért nem ennyire egyszerű a képlet. Az aminosavak az élet alapvető építőkövei, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi test számára. Ezek az organikus vegyületek tartalmaznak ammónium- és karboxilsav-csoportot, és azok alkotják a fehérjéket, amelyek a sejtek, szövetek, enzimek, hormonok és sok más biológiai funkció kulcsfontosságú elemei.

Az emberi test 20-féle különböző aminosavat használ fehérjeépítéshez ezen belül pedig az aminosavak két fő csoportra oszthatók: esszenciális és nem esszenciális aminosavakra. Az esszenciális aminosavakat a szervezet nem képes előállítani, ezért azokat az étrendünkön keresztül kell magunkhoz vennünk. Ilyenek például a lizin, metionin, fenil-alanin, treonin, triptofán, valin, leucin és izoleucin. Ezek nélkülözhetetlenek a szervezet normális működéséhez, például az izomépítéshez, az immunrendszer támogatásához, és a sebgyógyuláshoz.

A nem esszenciális aminosavakat a szervezet képes előállítani, így ezek pótlása az étrendből nem kritikus, de az egészséges működéshez továbbra is szükségesek. Ide tartoznak például az alanin, aszparaginsav, glutaminsav és mások.

Aminosavak kulcsfontosságú szerepet játszanak a fehérjeszintézisben, ami az élet egyik alapvető biológiai folyamata. A fehérjék, amelyeket ezek az aminosavak alkotnak, elengedhetetlenek a sejtek szerkezetének és funkcióinak fenntartásában, az enzimek és hormonok előállításában, valamint az immunrendszer működésében. 

A megfelelő aminosavbevitel hozzájárul az egészséges növekedéshez, a sejtek és szövetek helyreállításához, valamint a test egészséges működéséhez.

Az, hogy mennyire fontos a tiszta és minőségi fehérjebevitel valószínűleg ezek után már senkinek nem kell elmagyarázni. Pontosan ez az igény, amely életre keltette a doTERRA fehérjeporokat is. A doTERRA mindig is elkötelezett volt az egészséges életmód és a 100%-ban tiszta növényi eredetű termékek előállításában és a célja, hogy az élet minden területére alternatívát adjon a kevésbé egészséges és kevésbé tiszta konkurens termékekre.

Bemutatkozik a doTERRA fehérje

A doTERRA fehérjeport egy különleges, növényi alapú táplálékkiegészítő, amely a modern táplálkozási igényekre válaszolva kiváló minőségű, növényi eredetű fehérjéket kínál. Ez a por 24 gramm fehérjét tartalmaz minden adagonként, melyek négy különböző forrásból származnak: borsó, csicseriborsó, rizs és burgonya. Ez a sokoldalú kombináció biztosítja a teljes spektrumú tápanyag-ellátást, beleértve a kilenc esszenciális aminosavat (EAA) és a három elágazó láncú aminosavat (BCAA), amelyek elengedhetetlenek az egészséges táplálkozáshoz.

A doTERRA fehérjeport Európában állítják elő, komoly hangsúlyt fektetve a természetes, fenntartható alapanyagokra. A termék egyedülálló összetevői között megtalálható az akácrost és a különféle egészséges zsírok, amelyek együttesen kellemes, selymes állagot kölcsönöznek a portnak. A finom vaníliaízű és csokiízű ital nemcsak ízletes, hanem könnyedén kombinálható más ételekkel vagy italokkal, így változatosan beilleszthető a mindennapi étrendbe.

A doTERRA fehérjeport különösen ajánlott azok számára, akik növényi alapú étrendet követnek, vagy extra fehérjebevitelre van szükségük edzés, sport vagy más fizikai tevékenység mellett. A burgonyafehérje különösen magas tápértékkel bír a növényi fehérjék között, míg a csicseriborsó- és rizsfehérje hozzájárul a kiegyensúlyozott aminosav-profilhoz, támogatva ezzel a szervezetegészséges működését. A doTERRA fehérjeport nemcsak azért választják sokan, mert egészséges, hanem mert ízletes alternatívát nyújt más fehérjeporokhoz képest.

doTERRA Csokoládés növényi fehérje

A doTERRA Csokoládés fehérje olyan növényi eredetű fehérjék és zsírok prémium minőségű keveréke,...

28 200 Ft
doTERRA Vaníliás növényi fehérje

A doTERRA fehérjéje esszenciális tápanyagokat és energiát biztosít a benne található növényi eredetű...

28 200 Ft

Az összetevőkről részletesebben

Tekintsük meg pontosan mik is az összetevői a doTERRA fehérje készítményének. Minden doTERRA protein csomagolásán a következő összetevő listával fogsz találkozni:

INGREDIENTS:Pea (Pisum sativum) protein isolate, Gum Arabic, Chickpea(Cicerarietinum) protein concentrate, Potato (Solanum Tuberosum) protein isolate, Rice (Oryza sativa) protein concentrate, Medium chain triglyceride powder, Sodium chloride, Steviol gycosides (Reb-M), Natural vanilla flavour, Natural cocoa flavour.

Magyarul:

ÖSSZETEVŐK: Borsó (Pisum sativum) fehérjeizolátum, Gumiarábikum, Csicseriborsó (Cicerarietinum) fehérje koncentrátum, Burgonya (Solanum Tuberosum) fehérjeizolátum, Rizs (Oryza sativa) fehérjekoncentrátum, Közepes szénláncú triglicerid por, Nátrium-klorid, Szteviol gikozidok (Reb-M), Természetes vanília aroma, Természetes kakaóaroma.

 • Borsó (Pisum sativum) fehérje izolátum: Ez egy magas fehérjetartalmú por, amelyet a borsó magjából állítanak elő. Kiváló fehérjeforrás vegetáriánusok és vegánok számára.
 • Gumiarábikum: Egy természetes gumi, amit az akácfa kérgéből nyernek. Emulgeálószerként és sűrítőanyagként használják élelmiszerekben.
 • Csicseriborsó (Cicer arietinum) fehérje koncentrátum: Ez egy növényi alapú fehérjeforrás, amit a csicseriborsó szárításával és őrlésével állítanak elő.
 • Burgonya (Solanum tuberosum) fehérje izolátum: A burgonya fehérjéjének tiszta formája, amelyet főként emulgeáló és habosító tulajdonságai miatt használnak.
 • Rizs (Oryza sativa) fehérje koncentrátum: Ez egy növényi fehérje, amelyet a rizs feldolgozásával nyernek ki. Jó alternatíva a tej vagy szója alapú fehérjékhez.
 • Közepes láncú triglicerid por: Ez egy típusú zsír, amelyet könnyen emésztenek és gyors energiaforrásként szolgálhat. Gyakran használják sporttáplálkozásban és diétás termékekben.
 • Nátrium-klorid: Egyszerűen asztali só, amely ízesítő és tartósítószerként funkcionál.
 • Steviol glikozidok (Reb-M): Ez egy természetes édesítőszer, amelyet a stevia növény leveleiből nyernek. Kalóriamentes és sokkal édesebb a cukornál.
 • Természetes vanília ízesítés: Ez a vanília természetes kivonata vagy aromája, amelyet ízesítésre használnak.
 • Természetes kakaó ízesítés: Ez a kakaóbab természetes kivonata, amelyet a csokoládé ízének megadására használnak élelmiszerekben.

Ezek az összetevők együttesen alkotják ezt az élelmiszert, amely különféle növényi fehérjeforrásokat és ízesítőket tartalmaz, hogy ízletes és tápláló legyen.

Miért éppen a borsófehérje?

A borsófehérje egyre népszerűbb növényi alapú fehérjeforrás, különösen a vegetáriánusok és vegánok körében. Ez a fehérje a zöldborsóból származik, és kiemelkedik magas fehérjetartalmával, valamint alacsony zsír- és koleszterintartalmával. A borsófehérje különösen kedvező, mert magas az esszenciális aminosavakban, beleértve azokat is, amelyeket a test nem képes előállítani. Ezért fontos szerepet játszik az izomépítésben és a test általános egészségének fenntartásában. Emellett hipoallergén, ami azt jelenti, hogy alacsony az allergiás reakciók kockázata, és jól emészthető, ami további előnyt jelent azok számára, akik érzékenyek más fehérjeforrásokra. Ezenkívül a borsófehérje ízét és állagát tekintve kiváló. Ez egy vegán fehérje, amelyet az emberek ismernek, jó ízprofilja van, és simább szájszerkezetet kínál.

Minden mentes?

Ez a kérdés már szinte alap egy-egy új egészséges és főleg vegán termék bemutatásakor. Nos, nincs mitől aggódni a doTERRA proteinpor teljes mértékben

 • Cukor mentes
 • Glutén mentes
 • Szója mentes
 • GMO mentes
 • Tejszármazék mentes

Összességében pedig természetesen 100% vegán

Miben segíthet nekem a doTERRA fehérje?

Mivel fehérje az emberi szervezet egyik alapvető építőeleme, amely kulcsfontosságú szerepet játszik számos biológiai folyamatban. Elengedhetetlen az izmok, szövetek, enzimek, hormonok és egyéb biológiai molekulák felépítéséhez, valamint az immunrendszer megfelelő működéséhez.

 1. Izomépítés és -regeneráció: A fehérje a legfontosabb összetevő az izomtömeg növelésében és fenntartásában. Különösen fontos az edzések utáni regenerációs folyamatokban, mivel segít helyreállítani az edzés során sérült izomszöveteket.

 2. Csontegészség: A fehérje hozzájárul a csontok egészségének fenntartásához, ami különösen fontos a kor előrehaladtával, amikor a csontsűrűség csökkenhet.

 3. Anyagcsere és testsúlykezelés: A fehérje emésztése több energiát igényel, mint a szénhidrátoké vagy zsíroké, így segíthet a kalóriák hatékonyabb égetésében. Emellett hosszabb ideig tartó teltségérzetet biztosít, ami elősegítheti a súlykontrollt és az egészséges étkezési szokások kialakítását.

 4. Hormonok és enzimek: A fehérje alapvető része a hormonok és enzimek szerkezetének, amelyek szabályozzák a test számos kritikus funkcióját, mint például az emésztést, az anyagcserét és a növekedést.

 5. Immunrendszer: A fehérjék, különösen az antitestek, létfontosságúak az immunrendszer hatékony működéséhez, mivel segítenek a szervezetnek a kórokozókkal szembeni védekezésben.

Összességében a fehérje nélkülözhetetlen a test egészséges működéséhez, segíti az izomtömeg fenntartását, támogatja a csontok és az immunrendszer egészségét, valamint hozzájárul az anyagcsere optimalizálásához és a testsúlykezeléshez. Egy kiegyensúlyozott étrend részeként a fehérje fogyasztása hosszú távon hozzájárulhat az általános jó közérzethez és egészséghez.

Környezettudatos választás

A termék csomagolása környezetbarát módon lett kialakítva, hogy minimalizálja a műanyag felhasználást és csökkentse a környezeti lábnyomot. Emellett a doTERRA elkötelezett amellett, hogy fenntartható forrásokból származó alapanyagokat használjon, biztosítva ezzel, hogy a termék nem csak a testednek tesz jót, de bolygónkat is kíméli. A doTERRA a környezettudatosság jegyében minden 512 grammos tasakhoz 60%-kal kevesebb műanyagot használ, mint a hagyományos tubusokhoz. Minden tasak 16 adag shaket tartalmaz, így biztosítva, hogy elegendő mennyiséget kapjon a felhasználó.

Használati tippek

 • Használj doTERRA Shakert az ital elkészítéséhez
 • Keverd össze a doTERRA proteint vízzel mandula-, rizs- vagy kókusztejjel, hogy tovább növeld a fehérjebevitelt és segítse elérni a céljaid
 • Energianövelés céljából a turmixodhoz add hozzá kedvenc gyümölcseidet vagy zöldségeidet vagy dióféléket, hogy még ízletesebb és táplálóbb legyen az
 • Az egyeid íz eléréséhez nyugodtan kísérletezz különböző doTERRA esszenciális olajokkat. Például adj hozzá egy csepp vadnarancsot vagy citromot
 • Használd egészséges ételekhez például fehérjegolyókhoz vagy házi készítésű fehérjeszeletekhez

A doTERRA Shaker (keverőpalack) használata

A doTERRA keverőpalack egy pérmium kivitelezésű 0.5L-es shaker jól záró kupakkal és különleges keverőgömbbel, ami segít bármilyen fehérjepor tökéletes feloldásában. A hagyományos műanyag keverőkupakos shakerektől eltérő módon gyorsabban és hatékonyabban keverheted meg italodat.

A doTERRA shaker pohár, egyszerűen lenyűgöző. Kiváló minőségű, strapabíró anyagból készült, így bírja az állandó használatot és a mosogatógépben történő tisztítást is. Az ergonomikus kialakítása miatt kényelmesen illik a kezedbe, így könnyű vele dolgozni. Az acél rácsos golyó tökéletesen megakadályozza a csomósodást, így a fehérje italod mindig sima és csomómentes lesz. Ráadásul a záródása is szuper: teljesen szivárgásmentes, így bátran beteheted a táskádba anélkül, hogy attól kellene tartanod, hogy kifolyik. A design-ja is tetszetős, modern és letisztult, ami még vonzóbbá teszi a használatát.

Keverj el, vagy turmixolj össze 32 g (kb. 4 púpozott evőkanálnyi) doTERRA fehérjét 250 ml vízzel vagy a tetszőleges kedvenc tejtermékeddel, amíg sima, krémes állagot nem kapsz. Tedd még finomabbá és táplálóbbá a keveréket gyümölcsökkel és zöldségekkel. Az egyedülálló ízhatás érdekében ne habozz hozzáadni egy cseppet a kedvenc doTERRA esszenciális olajaidból. Használd ezt a finom keveréket a fehérjebevitel növelésére és az általános közérzeted javítására. Legyél kreatív, és fedezd fel az ízek új világát!

A protein shake GMO-, glutén-, tej- és szójamentes, így a legtöbb ételallergiával küzdő személy is biztonsággal fogyaszthatja. A doTERRA protein shake nem csak az egészségügyi céljaidat támogatja, hanem a környezetvédelmi törekvéseket is.

A doTERRA protein shake egy tökéletes választás azok számára, akik egészséges és fenntartható módon szeretnék támogatni testüket. Nem csak táplál, hanem összhangban van a környezeti értékekkel is. Próbáld ki ezt az ízletes és felelősségteljes választást, és tedd meg a lépést egy egészségesebb, boldogabb élet felé, miközben támogatod a Földünk védelmét.

doTERRA keverőpalack

Töltődj fel és hidratálj ennek a dōTERRA márkanévvel ellátott egyedi shaker segítségével, amelyben...

12 700 Ft

A termék használata nem helyettesíti az orvosi kezelést, és nem garantálja a betegségek elleni védelmet. Az fehérjeporok használata csak egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy támogassuk az egészségünket. Ezeket a kijelentéseket az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal nem értékelte. Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Terhesség, szoptatás és diagnosztizált betegségek esetén használat előtt konzultáljon orvosával. Tárolás: Hűvös, száraz helyen tartandó.

Olvass még többet

Esszenciális olajok a depresszió kezelésében
Esszenciális olajok a depresszió kezelésében
Wellness

A depresszió kezelése összetett feladat, amely gyakran többféle megközelítést igényel. A hagyományos gyógyszeres és pszichoterápiás kezelések mellett egyre többen fordulnak természetes alternatívákhoz, mint például az illóolajok. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan segíthetnek a doTERRA kiváló minőségű esszenciális olajai és keverékei a depresszió és a stressz kezelésében. Megtudhatod, mely olajok a leghatékonyabbak a nyugalom és az érzelmi egyensúly támogatására, és hogyan használd őket biztonságosan és hatékonyan.

Mirha esszenciális olaj a természetes gyógyítás és szépségápolás forrása
Mirha esszenciális olaj a természetes gyógyítás és szépségápolás forrása
Wellness

Az illóolajok talán modern hóbortnak tűnhetnek, de valójában a Föld ajándékai, amelyeket már ősidők óta használnak! Már a bibliai időkben is találunk utalásokat olyan illóolajokra, mint a tömjén, a mirha, a kasszia, a szegfűszeg és a spikenard. Most ismerkedj meg ezek közül egy kicsit közelebbről a Mirha esszenciális olajjal, amely már az ókorban is nagy kiválóságnak örvendett és melynek sikere a mai napig töretlen.

Varázslatos téli illóolaj keverékek
Varázslatos téli illóolaj keverékek
Wellness

Ezek a téli illóolajkeverékek olyan egyszerű receptek, amelyeket otthon is elkészíthetsz az ünnepi szezonban. A ropogós és friss illatoktól a meleg és meghitt illatokig az évnek ebben az időszakában a legjobb esszenciális olajokkal ünnepelhetsz. Használd őket ünnepi téli diffúzorkeverékként, vagy házi készítésű ajándékötleteidben, illetve kézműves projektjeidben.

Még ezek is érdekelhetnek

doTERRA keverőpalack
doTERRA keverőpalack

Töltődj fel és hidratálj ennek a dōTERRA márkanévvel ellátott egyedi shaker segítségével, amelyben...

12 700 Ft
 Azonnal elérhető
doTERRA Vaníliás növényi fehérje
doTERRA Vaníliás növényi fehérje

A doTERRA fehérjéje esszenciális tápanyagokat és energiát biztosít a benne található növényi eredetű...

28 200 Ft
 Utolsó darab
doTERRA Csokoládés növényi fehérje
doTERRA Csokoládés növényi fehérje

A doTERRA Csokoládés fehérje olyan növényi eredetű fehérjék és zsírok prémium minőségű keveréke,...

28 200 Ft
 Alacsony készlet
 • Hazai készlet
  Termékeink elérhetőek
 • Garantált minőség
  Eredeti termékek
 • Gyors szállítás
  Akár 2 munkanap alatt
 • Szakértelem
  Kérdezze kollégánkat!
Szia, GinAI vagyok, Segíthetek?
Chat with AI