doTERRA Guaiacwood - a tiszta természet és békesség forrása

doTERRA Guaiacwood - a tiszta természet és békesség forrása

A természetes, fás illatok mindig is különleges helyet foglaltak el az életünkben, különösen, amikor a nyugalom és a spiritualitás kereséséről van szó. A dōTERRA Guaiacwood esszenciális olaj, amelyet a dél-amerikai Paraguay szívében növő Bulnesia sarmientoi fából nyernek, pontosan ezt a különleges atmoszférát képes megteremteni. A fa, melyet helyben Palo Santo-nak is neveznek, századok óta kulcsfontosságú eleme az őslakosok rituáléinak és szertartásainak.

A Guaiacwood avagy a Guajakfa  története és alkalmazása mélyen gyökerezik a dél-amerikai kultúrák hagyományaiban, különösen az őslakosok között, akik évszázadok óta ismerik és használják ezt a fát. Az ősi gyógyítók és sámánok a Guaiacwood fa kérgét és olaját használták gyógyító szertartások során, amelyek célja a testi és lelki betegségek gyógyítása volt. A fának tulajdonított spirituális tulajdonságok miatt gyakran használták védelmező varázslatokban is, amelyek célja a rossz szellemek és negatív energiák elűzése volt.

A fa és annak olaja különösen fontos szerepet töltött be a közösségi eseményeken, mint például esküvők és születésnapok, ahol a jelenlévők közötti harmónia és pozitív energia biztosítása volt a cél. A fa gyógyító tulajdonságai mellett a guaiacwood olaj aromája is különleges szerepet játszott a közösségi összetartozás érzésének erősítésében.

A Guaiacwood fa jelentősége a modern korban is fennmaradt, ahol a fenntarthatóság és az etikus forrásból származó termékek iránti igény egyre növekszik. A dōTERRA által gyártott Guaiacwood esszenciális olaj, amelyet fenntartható módon és etikus gyakorlatok alkalmazásával nyernek ki, így nemcsak a fizikai és spirituális jólétet szolgálja, hanem támogatja a környezetvédelmi törekvéseket is.

Ez a mélyen gyökerező hagyomány és a modern kor kihívásaira adott válasz teszi a Guaiacwood esszenciális olajat különösen értékessé mind azok számára, akik a tiszta, természetes és történelmileg gazdag termékeket részesítik előnyben. Az olaj nem csupán a test és lélek gyógyítását segíti elő, hanem összeköt minket egy ősi hagyománnyal, amely a bölcsesség és a természettel való harmónia értékeit hordozza.

Fenntartható forrásból

A paraguayi Gran Chaco erdő Latin-Amerika második legnagyobb erdeje, és a világ leggyorsabban erdőirtott területei közé tartozik. Jelenleg évente több mint 1000 kilogramm guaiacwood illóolajat állítanak elő és exportálnak El Chacóból, elsősorban az illatszer- és parfümipar számára. Bár Paraguay hivatalosan is hozott szabályokat és politikákat az El Chaco erdőirtás elleni védelme érdekében, a végrehajtás nem megfelelő.

A doTERRA gondosan kiválasztott egy olyan guaiacwood beszerzési partnert, aki elkötelezett az El Chaco védelme mellett. Partnerük jelenleg az egyetlen olyan vállalat a térségben, amely megkapta az Unió az Etikus Biokereskedelemért (UEBT) legmagasabb szintű minősítését. Partnerük hosszú éveket töltött azzal, hogy a maga nemében elsőként etikus és fenntartható Guaiacwood-beszerzési műveletet alakítson ki, és a doTERRA szívesen támogatja erőfeszítéseiket.

A guaiacfa kitermelése napokig, sőt hetekig is eltarthat, és a kitermelőknek a helyszínen kell élniük az El Chaco erdő rendkívül távoli területein. Mielőtt a beszerző partnerük bevonult volna a területre, ezek a fakitermelők alig jutottak élelemhez, tisztátalan vizet ittak, és nem volt megfelelő szállásuk, amíg a helyszínen tartózkodtak. Az aratók egészségének támogatása és a biztonság garantálása érdekében a doTERRA beszerzési partnere újrahasznosított hajózási konténerekből épített számukra klimatizált lakóhelyeket, amelyekben hűtőberendezés, esővízgyűjtő rendszer és mosógépek is vannak. Partnereik emelték a betakarítók fizetését az utazási költségek fedezésére, és megkezdték a legjobb biztonsági gyakorlatok oktatását.

Nyolc órányi autóútra, abban a közösségben, ahol a Guaiacwood lepárlóüzem áll, a Fundacion Paraguaya nonprofit szervezet létrehozta az El Cerrito mezőgazdasági iskolát. Ez a bentlakásos iskola a helyi tizenéveseket segíti a kereskedelmi és mezőgazdasági termékfejlesztési készségek fejlesztésében. Mind a beszerzési partnerünk, mind a doTERRA Healing Hands elkötelezte magát, hogy anyagilag támogatja ezt az iskolát, hogy elősegítse az önállóságot a térségben.

a doTERRA hiszi, hogy az erdő védelmének legjobb módja, ha termővé tesszük azokat. A doTERRA a Guaiacwood illóolaj beszerzésével és értékesítésével jövedelmezővé teszi a paraguayi El Chaco erdőt, megvédi a fákat attól, hogy kivágják őket, hogy helyet csináljanak más pénztermelő vállalkozásoknak, például a szarvasmarha-legeltetésnek.

Az El Chaco szokatlan talaj- és éghajlati kombinációja egyedülálló biológiai sokféleséget teremtett, ami azt jelenti, hogy ez az egyetlen hely a világon, ahol a Guaiacwood fák nőhetnek. Mivel a Guaiacwood veszélyeztetett faj, a doTERRA beszerzési partnere 2018 óta szorgalmasan dolgozik azon, hogy fenntartható erdőgazdálkodási tervet dolgozzon ki számára. 2022-re több mint 12 000 hektárt vásároltak meg El Chacóban, és mindegyiket 20 alparcellára osztották fel. Minden évben hektáronként csak egy parcellát takarítanak be az illóolaj számára, így azután 20 évig pihenhet, mielőtt újra megnéznék. Ez a gondos fakivágás segít abban, hogy El Chaco élénk, termelékeny és az erdőirtástól védett maradjon.

Jótékony hatásai a fizikai egészségre

A Guaiacwood olaj nem csupán a spirituális gyakorlatok mélyítésére szolgál; kiterjedt jótékony hatásai között szerepel a gyulladáscsökkentő tulajdonság, a bőr egészségének támogatása, valamint a légzőrendszer erősítése.

Gyulladáscsökkentő tulajdonságok

A Guaiacwood esszenciális olaj természetes gyulladáscsökkentő komponenseket tartalmaz, amelyek segíthetnek enyhíteni az izmokban, ízületekben és bőrön jelentkező gyulladásos állapotokat. Az olajban található aktív vegyületek, mint például a seszquiterpén és a lignán, közismertek gyulladáscsökkentő hatásaikról, amelyek a test természetes gyulladási válaszának szabályozásában játszanak szerepet. Az olaj rendszeres alkalmazása hozzájárulhat az általános gyulladásos tünetek csökkenéséhez és az immunrendszer erősítéséhez.

Bőregészség támogatása

A Guaiacwood olaj különösen előnyös a bőrápolás terén. Antioxidáns tulajdonságai révén védelmet nyújthat a környezeti stresszorok ellen, és segíthet a bőr egészséges megjelenésének megőrzésében. A bőröregedés jeleinek csökkentésére is alkalmazható, mivel elősegíti a bőr rugalmasságának fenntartását és segít a finom vonalak, ráncok láthatóságának csökkentésében. Az olaj antibakteriális tulajdonságai segíthetnek a bőrirritáció és akné kezelésében is, nyugtatva a gyulladt bőrt és elősegítve annak gyorsabb regenerálódását.

A légzőrendszer erősítése

A Guaiacwood olaj párologtatása vagy inhalálása különösen hasznos lehet a légzőrendszer támogatásában. Az olajnak köszönhetően javulhat a légzés minősége, segíthet tisztítani a légutakat, és enyhítheti a légzőrendszeri irritációt, mint az allergiás reakciók vagy a hideg időjárás okozta tünetek. A Guaiacwood antiszeptikus tulajdonságai segítenek csökkenteni a kórokozók jelenlétét a légutakban, így támogatva az egészséges légzést és az általános légzőrendszeri egészséget.

Meditációs és spirituális gyakorlatok

A Guaiacwood olajat spirituális gyakorlatok, meditáció és jóga során is használják. Az olaj füstös, mély aromája hozzájárul a környezet nyugalmához és mélyebb meditatív állapot eléréséhez. Helyi alkalmazással vagy aromaterápiával kombinálva segíti a spirituális nyitottságot és mélyebb összeköttetés kialakítását az univerzummal.

Immunrendszer támogatása

A Guaiacwood olaj immunstimuláló hatása is van, így rendszeres használata segíthet az immunrendszer erősítésében, fokozva a szervezet természetes védekezőképességét betegségekkel szemben.

Receptek mindennapi használatához

A természetes illóolajok felhasználásával nem csak a környezetünket tehetjük kellemesebbé, de számos egészségügyi előnnyel is járhatnak. Az alábbiakban bemutatunk néhány egyszerű receptet, melyek a Palo Santo, Guaiacwood, cédrusfa, bergamott, és további növényi kivonatok erejét használják fel mindennapi wellness rutinunk támogatására. Ezek az olajkeverékek segíthetnek a hangulat javításában, a bőrápolásban, és még sok más területen. Az olajok alkalmazásával kapcsolatban fontos, hogy minden esetben tartsuk be a megadott adagolási útmutatót, és érzékeny bőr esetén először végezzünk bőrpróbát.

Palo Santo diffúzor keverék

A Palo Santo diffúzor keverék tökéletes választás azoknak, akik a tisztító és megnyugtató illatok kedvelői. Ez a különleges keverék dōTERRA Guaiacwood, dōTERRA cédrusfa és dōTERRA Bergamott olajból áll, melyek harmonikus összhangban teremtenek békés és pihentető atmoszférát otthonunkban vagy munkahelyünkön. A Guaiacwood mély, földes illata tökéletesen kiegészíti a cédrusfa fás, nyugtató aromáját és a bergamott friss, citrusos jegyeit, így segítve elő a stressz oldását és a belső nyugalom elérését.

 • 3 csepp dōTERRA Guaiacwood
 • 2 csepp dōTERRA cédrusfa
 • 2 csepp dōTERRA Bergamott

Guaiacwood a tiszta illat keveréke

A "Guaiacwood a tiszta illat keveréke" egy kifinomult és mélyen ápoló illatkompozíció, amely dōTERRA Guaiacwood, Ylang Ylang, Bergamott, levendula és pacsuli olaj elegyéből áll, amelyhez frakcionált kókuszolaj adja a bázist. Ez az olajkeverék különösen alkalmas arra, hogy nyugtató, mégis frissítő atmoszférát teremtsen az otthonodban. A Guaiacwood földes, meleg illata tökéletesen harmonizál a Ylang Ylang édes, virágos jegyeivel, míg a Bergamott és a levendula citrusos, frissítő aromái élettel töltenek meg minden teret. A pacsuli hozzáadása pedig mélységet és tartósságot kölcsönöz ennek az egyedülálló és bódító illatkeveréknek. Az elkészítéshez keverd össze az összetevőket egy 10 ml-es görgős üvegben, majd töltsd fel frakcionált kókuszolajjal.

 • 10 csepp dōTERRA Guaiacwood (Guajakfa)
 • 5 csepp dōTERRA Ylang Ylang
 • 5 csepp dōTERRA Bergamott
 • 4 csepp dōTERRA Levendula
 • 1 csepp dōTERRA Pacsuli
 • 10 ml frakcionált kókuszolaj

Bőrápolás Guaiacwooddal

A bőrápolásban is kiemelkedő szerepet kaphat a Guaiacwood olaj, ami különösen hasznos lehet az arcápolási rutinokban. Egy-két csepp dōTERRA Guaiacwood olaj hozzáadásával a megszokott hidratáló krémhez nemcsak a bőrünk puhítását és hidratálását érhetjük el, hanem a bőrpír csökkentésére is hatékonyan használható. A Guaiacwood olajnak köszönhetően a krém gazdagabbá válik, támogatva a bőr természetes védelmi mechanizmusait és elősegítve a bőr egészséges megjelenését. A természetes, földes illat pedig nyugtató hatással bír, így a bőrápolási rutin egyben relaxációs élménnyé is válhat.

doTERRA Guajakfa

Miért érdemes a Guaiacwood olajat gyűjteményedbe illeszteni? Fenséges illatának és bőrápoló előnyeinek...

12 000 Ft

Alkalmazása az egészségmegőrzésben

A Guaiacwood olaj sokoldalúan használható, beleértve a diffúzoros terjesztést a levegő tisztítására és a mentális jólét javítására, helyi alkalmazást gyulladásos fájdalom enyhítésére, vagy a bőrápoló termékekbe való bekeverést a bőr egészségének fenntartásáért. Az olaj gazdag aromája és terápiás tulajdonságai miatt kiváló választás mindennapi használatra és a természetes egészségmegőrzés előmozdítására. A fás, földes illat segít csökkenteni a stresszt, javítja a koncentrációt és elősegíti a relaxációt, így ideális választás otthonokba és munkahelyekre egyaránt.

Az üzenet, amit hordoz

A Guaiacwood fa, melynek gyökerei mélyen a földbe nyúlnak, halk üzenetet suttog azok számára, akik keresik a bölcsességet és a tudást.

"Én vagyok a Guaiacwood fa, és növényi lelkem mélyéről szólok hozzátok. Használjatok tisztelettel és hálával, és én békét és nyugalmat hozok nektek. Emlékeztetlek benneteket, hogy amit a Földnek adtok, azt vissza is kapjátok. Gondoskodjatok róla, ahogy ő is gondoskodik rólatok. Életetek minden területén ültessetek szeretetet és gondoskodást, és figyeljetek arra, hogy miként bánhattok jobban a környezetetekkel. Az olajom, amelyet évszázadok óta használnak arra, hogy békét és nyugalmat hozzon azoknak, akik tisztelettel és hálával bánnak velem, segíthet összekapcsolódni a bölcsesség és tudás belső forrásával. Amikor használjátok engem, légy nyugodt, meditálj és légy nyitott az univerzum üzeneteire."

 Az illóolajok használata nem helyettesíti az orvosi kezelést, és nem garantálja a betegségek elleni védelmet. Az olaj használata csak egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy támogassuk az egészségünket. Ezeket a kijelentéseket az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal nem értékelte. Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tartandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, egyeztessen kezelőorvosával. Kerülje a szemmem, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.
 


 

Olvass még többet

5 gyógynövény-illóolaj megfázásra
5 gyógynövény-illóolaj megfázásra
Wellness

A február egy olyan hónap, amikor mindenki kicsit leereszt és valahogy fáradtabbnak, kimerültebbnek érzi magát. Ilyenkor könnyebben kapunk el mindenféle betegséget is, így nem árt, ha kicsit jobban odafigyelünk mind az immunerősítésre, mind pedig arra, hogy a környezetünkben minimálisra csökkentsük a kórokozók jelenlétét.

Gyengédség és természetesség a doTERRA babaápolási termékeivel
Gyengédség és természetesség a doTERRA babaápolási termékeivel
Wellness

A gyermeknevelés számos örömöt és kihívást rejt magában, különösen amikor a legjobbat szeretnénk nyújtani gyermekünk számára.

Varázslatos téli illóolaj keverékek
Varázslatos téli illóolaj keverékek
Wellness

Ezek a téli illóolajkeverékek olyan egyszerű receptek, amelyeket otthon is elkészíthetsz az ünnepi szezonban. A ropogós és friss illatoktól a meleg és meghitt illatokig az évnek ebben az időszakában a legjobb esszenciális olajokkal ünnepelhetsz. Használd őket ünnepi téli diffúzorkeverékként, vagy házi készítésű ajándékötleteidben, illetve kézműves projektjeidben.

Még ezek is érdekelhetnek

doTERRA Guajakfa
doTERRA Guajakfa

Miért érdemes a Guaiacwood olajat gyűjteményedbe illeszteni? Fenséges illatának és bőrápoló előnyeinek...

12 000 Ft
 Utolsó darab
doTERRA Niaouli
doTERRA Niaouli

A niaouli egy Ausztráliában őshonos, nagy termetű, örökzöld fa. 13 cm hosszú levelei és sárgás...

6 500 Ft
 Készlethiány
doTERRA Veráge™ arctisztító
doTERRA Veráge™ arctisztító
dōTERRA

A CPTG minősítésű vadnarancs, teafa és bazsalikom esszenciális olajokkal gazdagított Veráge arctisztító...

18 000 Ft
14 400 Ft
Akció -20%
 Utolsó darab
doTERRA Rózsa kézkrém
doTERRA Rózsa kézkrém
dōTERRA

A dōTERRA SPA rózsa kézkrém egy könnyű, elbűvölő krém, amely CPTG minősítésű rózsa esszenciális...

12 900 Ft
 Utolsó darab
 • Hazai készlet
  Termékeink elérhetőek
 • Garantált minőség
  Eredeti termékek
 • Gyors szállítás
  Akár 2 munkanap alatt
 • Szakértelem
  Kérdezze kollégánkat!
Szia, GinAI vagyok, Segíthetek?
Chat with AI