Fahéjas-diós almaálom

Fahéjas-diós almaálom

Az ősz beköszöntével eljön az ideje a finom, fűszeres süteményeknek, amelyek nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényeztetik, hanem az otthonunk hangulatát is melegebbé varázsolják.

A különféle őszi alapanyagok és fűszerek használata mellett egy-egy különleges esszenciális olajjal is feldobhatjuk kedvenc receptjeinket. A doTERRA esszenciális olajok élelmiszer-minőségű változatai nemcsak illatosítanak, hanem intenzív, tiszta ízt is adnak a õszi süteményeknek, például az almás sütiknek. A következő fahéjas-diós almás sütemény recept remek példa erre, amely tökéletes őszi finomságot kínál mindenkinek, aki szereti az egyszerű fahéjas almás süteményeket.

Hozzávalók az egyszerű fahéjas almás süteményhez:

  • 1 ½ csésze finomliszt
  • 2 ½ teáskanál sütőpor
  • ¾ csésze nádcukor
  • ½ csésze olívaolaj
  • ½ csésze narancslé
  • ½ csésze dió
  • 2 kis alma, lereszelve
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 csepp Cinnamon esszenciális olaj
doTERRA Fahéj

A fahéj édes, fűszeres aromája a világon mindenütt nagy népszerűségnek örvend.

17 500 Ft

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Kenj ki egy tortaformát vékonyan olívaolajjal.
  2. Facsard ki a narancs levét egy tálba, és tedd félre.
  3. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, az őrölt fahéjat és a sütőport, majd tedd félre.
  4. Reszeld le az almákat, és ezt is tedd félre.
  5. Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, az olívaolajat és a fahéjkéreg esszenciális olajat egy kézi vagy álló mixerrel.
  6. Fokozatosan add hozzá a lisztkeveréket és a narancslevet a cukros-olajos tálhoz, felváltva adagolva és folyamatos keverés mellett.
  7. Óvatosan keverd bele a reszelt almát és a diót egy kanál segítségével, amíg éppen össze nem áll a tészta.
  8. Öntsd a tésztát az előkészített sütőformába, és süsd kb. 45 percig (vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön). Szeleteld fel, és élvezd az őszi sütemény ízeit!

A fahéjas-diós almás sütemény, más néven almaálom, egy igazi őszi finomság, amely a narancs és a fahéj harmóniájával hódítja meg a konyhát. A doTERRA fahéjkéreg esszenciális olaja nemcsak az illatot emeli ki, hanem mélyebb ízt is kölcsönöz a süteménynek. Bátran kísérletezz más olajokkal is: a borsmenta egy csokoládés desszertet tesz frissé, míg a levendula lágyan illatozó édességet varázsolhat a hétköznapokba. Engedd, hogy az illóolajok és az évszak ízei életre keljenek az almás süteményeidben!

Olvass még többet

Avokádós-Mentás Csoki Mousse | Gluténmentes desszert
Avokádós-Mentás Csoki Mousse | Gluténmentes desszert
Gasztro

Az avokádós csokoládé mousse egy igazán különleges desszert, amely garantáltan meg fog lepni!

Citromos spárga és kelbimbó
Citromos spárga és kelbimbó
Gasztro

Próbálja ki Heather McGinnis (New Jersey) könnyű, mégis tápláló receptjét a spárga szezonra! Ez az étel kihagyhatatlan!

Romantikus reggeli: Vadnarancsolajos francia pirítós
Romantikus reggeli: Vadnarancsolajos francia pirítós
Gasztro

Kényeztesd szeretteidet egy igazán különleges reggelivel, amelyet Greg Prososki, a doTERRA központ séfje vadnarancsolajjal tett még varázslatosabbá.

Még ezek is érdekelhetnek

doTERRA Fahéj
doTERRA Fahéj
dōTERRA

A fahéj édes, fűszeres aromája a világon mindenütt nagy népszerűségnek örvend.

17 500 Ft
 Alacsony készlet
doTERRA Bubble párologtató (rubinvörös) és Holiday Joy
doTERRA Bubble párologtató (rubinvörös) és Holiday Joy

Fénylő magyalbogyók, cukorpálcák és frissen kapott mikulásvirágok ihlették ezt a varázslatos ünnepi...

46 500 Ft
 Készlethiány
doTERRA Veráge™ hidratálókrém
doTERRA Veráge™ hidratálókrém
dōTERRA

A minden bőrtípushoz ideális Veráge hidratálókrém CPTG-minőségű muskátli és borókabogyó esszenciális...

19 500 Ft
 Készlethiány
doTERRA Ajakbalzsam – Trópusi
doTERRA Ajakbalzsam – Trópusi
dōTERRA

A doTERRA SPA ajakbalzsam egy növényi olajokat, növényi összetevőket és esszenciális olajokat tartalmazó...

4 800 Ft
 Készlethiány
  • Hazai készlet
    Termékeink elérhetőek
  • Garantált minőség
    Eredeti termékek
  • Gyors szállítás
    Akár 2 munkanap alatt
  • Szakértelem
    Kérdezze kollégánkat!