Fahéjas-diós almaálom

Az ősz beköszöntével eljön az ideje a finom, fűszeres süteményeknek, amelyek nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényeztetik, hanem az otthonunk hangulatát is melegebbé varázsolják.
A különféle őszi alapanyagok és fűszerek használata mellett egy-egy különleges esszenciális olajjal is feldobhatjuk kedvenc receptjeinket. A doTERRA esszenciális olajok élelmiszer-minőségű változatai nemcsak illatosítanak, hanem intenzív, tiszta ízt is adnak a õszi süteményeknek, például az almás sütiknek. A következő fahéjas-diós almás sütemény recept remek példa erre, amely tökéletes őszi finomságot kínál mindenkinek, aki szereti az egyszerű fahéjas almás süteményeket.
Hozzávalók az egyszerű fahéjas almás süteményhez:
- 1 ½ csésze finomliszt
- 2 ½ teáskanál sütőpor
- ¾ csésze nádcukor
- ½ csésze olívaolaj
- ½ csésze narancslé
- ½ csésze dió
- 2 kis alma, lereszelve
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 csepp Cinnamon esszenciális olaj
A fahéj édes, fűszeres aromája a világon mindenütt nagy népszerűségnek örvend.
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Kenj ki egy tortaformát vékonyan olívaolajjal.
- Facsard ki a narancs levét egy tálba, és tedd félre.
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet, az őrölt fahéjat és a sütőport, majd tedd félre.
- Reszeld le az almákat, és ezt is tedd félre.
- Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, az olívaolajat és a fahéjkéreg esszenciális olajat egy kézi vagy álló mixerrel.
- Fokozatosan add hozzá a lisztkeveréket és a narancslevet a cukros-olajos tálhoz, felváltva adagolva és folyamatos keverés mellett.
- Óvatosan keverd bele a reszelt almát és a diót egy kanál segítségével, amíg éppen össze nem áll a tészta.
- Öntsd a tésztát az előkészített sütőformába, és süsd kb. 45 percig (vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön). Szeleteld fel, és élvezd az őszi sütemény ízeit!
A fahéjas-diós almás sütemény, más néven almaálom, egy igazi őszi finomság, amely a narancs és a fahéj harmóniájával hódítja meg a konyhát. A doTERRA fahéjkéreg esszenciális olaja nemcsak az illatot emeli ki, hanem mélyebb ízt is kölcsönöz a süteménynek. Bátran kísérletezz más olajokkal is: a borsmenta egy csokoládés desszertet tesz frissé, míg a levendula lágyan illatozó édességet varázsolhat a hétköznapokba. Engedd, hogy az illóolajok és az évszak ízei életre keljenek az almás süteményeidben!
Olvass még többet

doTERRA Madagaszkári vanília esszenciális olaj - Luxus a konyhában és az aromaterápiában
GasztroA vanília egyike a világ legkedveltebb aromáinak, amely hosszú és gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Az ősi aztékok és maják már az i.e. 15. században használták a vaníliát, főként csokoládé ízesítésére. Eredetileg Mexikóból származik, ahol a Vanilla planifolia növényt termesztették. Az aztékok „tlilxochitl”-nek nevezték, ami „fekete virágot” jelent, utalva a vanília fekete színű babjaira.

Frissítő energiagolyók doTERRA vadnarancs esszenciális olajjal – egészséges és ínycsiklandó falatok
GasztroA rohanó mindennapokban gyakran előfordul, hogy gyors és tápláló harapnivalóra van szükségünk, amely energiát ad anélkül, hogy felesleges cukorral és mesterséges adalékanyagokkal lenne tele.

Málnás–kókuszos pohárkrém doTERRA Lime olajjal
GasztroNéha a legegyszerűbb desszertek okozzák a legnagyobb örömet – főleg, ha tele vannak friss, nyárias ízekkel.
Még ezek is érdekelhetnek

doTERRA Fahéj
dōTERRAA fahéj édes, fűszeres aromája a világon mindenütt nagy népszerűségnek örvend.

DigestZen® (Alternatívája ZenGest™ lágyzselatin kapszula)
Emésztést támogató keverékkel töltött lágyzselatin kapszula

doTERRA Vaníliás növényi fehérje
A doTERRA fehérjéje esszenciális tápanyagokat és energiát biztosít a benne található növényi eredetű...

doTERRA Ravintsara
A ravensarával nem összekeverendő ravintsarát a cinnamomum camphora, azaz a kámforfa leveleiből nyerik.
Hazai készlet
Termékeink elérhetőekGarantált minőség
Eredeti termékekGyors szállítás
Akár 2 munkanap alattSzakértelem
Kérdezze kollégánkat!