Ünnepi varázslat a konyhában

A karácsony nemcsak a meghitt pillanatokról szól, hanem az otthont betöltő finom illatokról és ízekről is.
Mi lenne, ha idén az ünnepi süteményeidet a doTERRA esszenciális olajok különleges, tiszta aromáival varázsolnád még egyedibbé? A doTERRA olajok nemcsak illatosítanak, de ételekhez is használhatók – természetesen kizárólag akkor, ha CPTG minősítéssel rendelkeznek, ami biztosítja a tisztaságukat és biztonságukat. Ezek az olajok nemcsak az ízeket emelik új szintre, de egy kis természetes gondoskodást is csempésznek a süteményeidbe.
A legapróbb dolgokban rejlik az ünnep varázsa: egy illatban, egy ízben, egy szeretettel készült süteményben.
Készen állsz? Próbáld ki ezeket a különleges ünnepi recepteket, kápráztasd el szeretteidet mennyei ízekkel, és töltsd meg otthonod az ünnep tiszta illataival!
1. Narancsos-csokis kuglóf doTERRA Wild Orange olajjal
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 150 g porcukor
- 100 g olvasztott vaj
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 g étcsokoládé (apróra vágva)
- 2-3 csepp doTERRA Wild Orange esszenciális olaj
Elkészítés:
- Keverd össze a lisztet, a cukrot és a sütőport.
- Add hozzá az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet, majd dolgozd simára a tésztát.
- Cseppents hozzá 2-3 csepp doTERRA Wild Orange olajat, és keverd bele az apróra vágott étcsokoládét is.
- Öntsd a masszát egy kivajazott kuglófformába.
- Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig.
- Ha kihűlt, porcukorral vagy csokimázzal díszítheted.
Tipp: A Wild Orange olaj friss, citrusos ízt kölcsönöz a süteménynek, amely tökéletes harmóniát teremt a csokoládé gazdag ízével.
2. Fahéjas-mézes puszedli doTERRA Cassia olajjal
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 100 g porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 3-4 csepp doTERRA Cassia esszenciális olaj
- 2 evőkanál méz
- 100 g vaj
- 1 tojás
Elkészítés:
- Keverd össze a lisztet, a sütőport, a porcukrot és az őrölt fahéjat.
- Olvaszd fel a vajat, majd keverd bele a mézet és a tojást.
- Add hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd cseppents bele 3-4 csepp doTERRA Cassia olajat. Gyúrd össze a tésztát.
- Nyújtsd ki a tésztát kb. fél centi vastagságúra, és szaggasd ki kedvenc formáidat.
- Süsd 180°C-on kb. 8-10 percig.
- A kihűlt puszedliket porcukorral vagy cukormázzal díszítheted.
Tipp: A doTERRA Cassia olaj fűszeres, meleg aromája tökéletesen illik az ünnepi puszedlikhez.
3. Narancsos-fehércsokis trüffel doTERRA Wild Orange olajjal
Hozzávalók:
- 200 g fehér csokoládé
- 50 ml habtejszín
- 20 g vaj
- 2-3 csepp doTERRA Wild Orange esszenciális olaj
- Finomra reszelt narancshéj (bio narancsból)
- Kókuszreszelék vagy porcukor a hempergetéshez
Elkészítés:
- A fehér csokit törd apró darabokra, és tedd egy hőálló tálba.
- Melegítsd fel a habtejszínt, de ne forrald fel, majd öntsd a csokira, és keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad.
- Add hozzá a vajat, a reszelt narancshéjat és 2-3 csepp doTERRA Wild Orange esszenciális olajat. Keverd simára.
- Tedd a masszát hűtőbe 1-2 órára, hogy megszilárduljon.
- Miután megdermedt, formázz belőle kis golyókat, és hempergesd meg kókuszreszelékben vagy porcukorban.
- Tálald elegáns dobozban vagy üvegtálon, akár díszszalaggal átkötve, ajándéknak is tökéletes!
Tipp: A fehér csokoládé krémes édessége és a narancsolaj friss, citrusos aromája tökéletes harmóniát teremt, és egyedivé varázsolja az ünnepi finomságot.
Különleges ízélmények egy csepp varázslattal
A doTERRA esszenciális olajokkal nemcsak az illatokat, de az ízeket is egyedivé varázsolhatod. Ezek a tiszta, természetes kivonatok tökéletesen beleillenek az ünnepi süteményekbe, és egy csepp eleganciát csempésznek a karácsonyi konyhába. Legyen szó a meleg, fűszeres cassia-ról, a frissítő borsmentáról vagy a citrusos bergamottról, ezek az olajok új dimenziót adnak a hagyományos recepteknek. Minden cseppjük gondoskodás, amely az ételeid mellett az ünnepi hangulatot is különlegessé varázsolja. Engedd, hogy a természet tiszta aromái inspiráljanak, és teremts felejthetetlen ízélményeket szeretteid számára!
Próbáld ki a recepteket, és tedd idén felejthetetlenné az ünnepeket a természet ízeivel!
Olvass még többet

doTERRA Madagaszkári vanília esszenciális olaj - Luxus a konyhában és az aromaterápiában
GasztroA vanília egyike a világ legkedveltebb aromáinak, amely hosszú és gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Az ősi aztékok és maják már az i.e. 15. században használták a vaníliát, főként csokoládé ízesítésére. Eredetileg Mexikóból származik, ahol a Vanilla planifolia növényt termesztették. Az aztékok „tlilxochitl”-nek nevezték, ami „fekete virágot” jelent, utalva a vanília fekete színű babjaira.

Citromos spárga és kelbimbó
GasztroPróbálja ki Heather McGinnis (New Jersey) könnyű, mégis tápláló receptjét a spárga szezonra! Ez az étel kihagyhatatlan!

Romantikus reggeli: Vadnarancsolajos francia pirítós
GasztroKényeztesd szeretteidet egy igazán különleges reggelivel, amelyet Greg Prososki, a doTERRA központ séfje vadnarancsolajjal tett még varázslatosabbá.
Még ezek is érdekelhetnek

doTERRA Vadnarancs
dōTERRAA héjból hidegen sajtolt vadnarancs olaj energizáló aromájának és számos jótékony hatásának...

doTERRA Szegfűszeg
dōTERRAA szegfűszeg jótékony tulajdonságainak és használati módjainak felismerése egészen az ősi kínai és...

doTERRA Lajháros párologtató gyerekeknek
A doTERRA Lajháros diffuzer a természet varázslatát hozza el a gyermeked szobájába, így mindig kedélyes...

doTERRA Borsikafű
A szárított és porrá őrölt borsikafüvet az ókori Egyiptomban különféle módokon alkalmazták. A...
Hazai készlet
Termékeink elérhetőekGarantált minőség
Eredeti termékekGyors szállítás
Akár 2 munkanap alattSzakértelem
Kérdezze kollégánkat!