doTERRA Indiai nárdus

doTERRA Indiai nárdus

doTERRA Indiai nárdus

Nardostachys jatamansi · A macskagyökérfélék családjába tartozó indiai nárdus a Himalája alhavasi (szubalpi) és gyephavasi (alpi) régióinak magas hegyvidékein őshonos, virágos növény.

Az indiai nárdus esszenciális olaj egyik legfőbb előnye, hogy pihentető, nyugtató hatást képes kifejteni, ami miatt használata aromaterápiás és meditációs célokra is igen népszerű. Már évszázadok óta értékes esszenciális olajnak tekintik, a népi hagyományok szerint magas rangú személyek felkenéséhez, illetve az indiai ájurvédikus gyógyászat alapanyagaként használták. Fás, pézsmás illata miatt az olajat mára széles körben alkalmazzák parfümök és nyugtató masszázsolajok összetevőjeként. Ugyanakkor az indiai nárdus esszenciális olaj az ápolt és egészséges bőr elősegítéséhez is közismerten hozzájárul.

Gyártó: doTERRA
Kiszerelés: 5ml
Felhasználás: Párologtatva
Rendeltetés: Pihenés, Energizáló, Testápolás
Raktárkészlet:  Utolsó darab
32 200 Ft
bruttó
Cikkszám: 60204680
  Kosárba
Miért válasszon minket?
  • Bankkártyás fizetés
    Biztonságos és gyors
  • Gyors szállítás
    Akár 2 munkanap alatt
  • Garancia
    100% minőségigarancia
  • Megbízhatóság
    99%-os elégedettség

Elsődleges előnyök

  • Az indiai nárdus esszenciális olaj hangulatjavító aromája ellazító, nyugtató hatást gyakorol.
  • Külsőleg alkalmazva tisztítja a bőrt, és egyenletes, egészséges ragyogást kölcsönöz neki.
  • Keverje tömjén, borókabogyó, mirha vagy vetiver esszenciális olajokkal.
  • Jellegzetes fás, fűszeres illatáért az indiai nárdust a parfümipar is széles körben alkalmazza.
Pihenés
Energizáló
Testápolás

Emelje új szintre bőrápolási rutinját!

Az indiai nárdus esszenciális olajat igen értékesnek tartják a bőrre gyakorolt jótékony tulajdonságai miatt. Tisztító, méregtelenítő hatásai miatt gyakran alkalmazzák bőrápolási célokra. Ahhoz, hogy megtapasztalhassa ezeket a hatásokat, adjon néhány csepp olajat napi használatra szánt arclemosójához vagy kedvenc öregedésgátló készítményéhez. Azzal, hogy az indiai nárdus esszenciális olajat beépíti bőrápolási rutinjába, arca garantáltan egészségtől ragyogó külsőt kap. Az olajból hidratálókréméhez is adhat néhány cseppet, ha még simább, lágyabb bőrtónusra vágyik.

Használati módok

  • Alkalmazza a lábkörmein az ápolt, egészséges megjelenésért.
  • Tegyen indiai nárdus esszenciális olajat egy forró lábfürdőbe, hogy könnyebben ellazuljon.
  • Tegyen egy csepp indiai nárdus esszenciális olajat hidratálókrémébe, hogy bőre még simább és puhább legyen.
  • Adjon belőle egy-két cseppet kedvenc arclemosójához vagy öregedésgátló készítményéhez az egészségtől ragyogó bőrért.
  • Készítsen egy saját, személyre szóló parfümkeveréket indiai nárdus és egy vagy több másik olaj, úgymint szegfűszeg, ciprus, tömjén, muskátli, borókabogyó, levendula, mirha, vadnarancs, rózsa vagy vetiver esszenciális olaj felhasználásával.
  • Vigyen fel belőle egy-két cseppet a tarkójára vagy a halántékára a megnyugvás és ellazulás érdekében.

Használati utasítás

Masszázshoz keverjen össze belőle 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal. Fürdőhöz keverjen össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal. Illatszerként keverjen össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal. Csak külsőleges használatra.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, egyeztessen kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

Galéria

Nepálból?

Az indiai nárdus a Himalája alhavasi (szubalpi) és gyephavasi (alpi) régióiban terem Nepál, Kína és India területén. A doTERRA Nepálból szerzi be az indiai nárdus esszenciális olajat, egyúttal pedig létszükségletet jelentő jövedelemforrással támogatja az ottani betakarítókat és lepárlókat.

Hogyan működik?

>Nepálból-  Az indiai nárdus a macskagyökérfélék családjába tartozó, virágos növény. A Himalája 3000 és 5000 méter magas hegyoldalaiban terem. Körülbelül egy méter magasra nő meg, és apró, rózsaszín, harang alakú virágokat hoz.  Az indiai nárdus veszélyeztetett növényfaj, ezért betakarítása mennyisége és gyakorisága korlátozva van. A doTERRA ezen korlátozások betartása mellett szerzi be indiai nárdus esszenciális olaját. Megértjük a növény védelmének fontosságát, és szeretnénk hozzájárulni, hogy az elkövetkező generációk számára is még nagyon sokáig fennmaradjon.  A sötétzöld színű esszenciális olajat az indiai nárdus rizómájából nyerik ki, amely a növény föld alatt növekvő gyöktörzse. Rendszerint a gyökerek is magából a rizómából erednek. A betakarítási idény jellemzően nagyon rövid, mindössze 15–20 napig tart. A rizómák felszedését követően megtisztítják, majd lepárlás előtt néhány napig még szárítják is őket. 

A beszállítói kapacitás építése Nepálban

A doTERRA azzal igyekszik beszállítói kapacitását növelni, hogy képzések és pénzügyi támogatás keretében segíti a helyi termesztők, termelők és lepárlók boldogulását.
 
Nepáli partnereinkkel együttműködésben aktívan szervezünk olyan programokat, amelyek az indiai nárdus ellátási láncának fejlesztését és fenntarthatóságát célozzák. Partnereink segítségével a bevált gyakorlatokat ismertető kézikönyveket állítottunk össze, és képzéseket is szerveztünk a témákban. Ugyancsak partnereink támogatásával olyan csemetekerteket és demonstrációs parcellákat is kialakítottunk, amelyek alkalmasak az indiai nárdus termesztésével való kísérletezésre (ezek mindenkor a nepáli kormány és a CITES washingtoni egyezmény előírásainak megfelelően zajlanak). Ezekkel a kezdeményezésekkel óvhatjuk és a lehető legelőnyösebben használhatjuk fel ezt a csodás, természeti erőforrást.  

doTERRA Indiai nárdus vélemények

Loading...

Olvasson még többet a doTERRA Indiai nárdus termékünkről

doTERRA Guaiacwood - a tiszta természet és békesség forrása
doTERRA Guaiacwood - a tiszta természet és békesség forrása
Wellness

A természetes, fás illatok mindig is különleges helyet foglaltak el az életünkben, különösen, amikor a nyugalom és a spiritualitás kereséséről van szó. A dōTERRA Guaiacwood esszenciális olaj, amelyet a dél-amerikai Paraguay szívében növő Bulnesia sarmientoi fából nyernek, pontosan ezt a különleges atmoszférát képes megteremteni. A fa, melyet helyben Palo Santo-nak is neveznek, századok óta kulcsfontosságú eleme az...

A Szantálfa csodája: történelem, terápia és fenntarthatóság
A Szantálfa csodája: történelem, terápia és fenntarthatóság
Herbárium

A szantálfa (Santalum album) évezredek óta elismert a világ számos kultúrájában, elsősorban egyedülálló illata és nyugtató tulajdonságai miatt. Az olaj, amelyet a fa törzséből és gyökereiből nyernek ki, számos kozmetikai és terápiás célra használható.

Több mint fűszer! Ismerd meg a kurkumát!
Több mint fűszer! Ismerd meg a kurkumát!
Herbárium

A kurkumagyökér vagy indiai sáfrány néven is ismert fűszer- és gyógynövény, a kurkuma (Curcuma longa) a gyömbérfélék csoportjába tartozik és az indiai szubkontinensen valamint Délkelet-Ázsiában őshonos. Élénksárga színe miatt kedvelt ételszínezék, a Worcester-szósz és a curry egyik fontos alapanyaga. Az ősi indiai gyógyászatban már évszázadok óta előszeretettel használt gyógynövény, de a mai modern...

Még ezek is érdekelhetnek

doTERRA Vetiver
doTERRA Vetiver

A vetiver a perjefélék családjába tartozik, és számos célból termesztik.

28 300 Ft
 Alacsony készlet
doTERRA Borókabogyó
doTERRA Borókabogyó
dōTERRA

A tűlevelűek osztályába tartozó közönséges boróka terméséből nyert borókabogyó esszenciális olaj a...

12 100 Ft
 Azonnal elérhető
doTERRA Mirha
doTERRA Mirha
dōTERRA

Ha a tömjén az „olajok királya”, akkor a mirha is kétségtelenül a királyi udvar tagja

48 500 Ft
 Alacsony készlet
doTERRA Copaiba
doTERRA Copaiba
dōTERRA

A copaiba esszenciális olajat egy Dél-Amerikában honos, aromás trópusi fafajtából nyerik ki. Észak- és...

24 900 Ft
 Alacsony készlet
doTERRA Indiai nárdus
doTERRA Indiai nárdus
 Utolsó darab
32 200 Ft
32 200 Ft
  • Hazai készlet
    Termékeink elérhetőek
  • Garantált minőség
    Eredeti termékek
  • Gyors szállítás
    Akár 2 munkanap alatt
  • Szakértelem
    Kérdezze kollégánkat!
Szia, GinAI vagyok, Segíthetek?
Chat with AI