Mirha esszenciális olaj a természetes gyógyítás és szépségápolás forrása

Mirha esszenciális olaj a természetes gyógyítás és szépségápolás forrása

Az illóolajok talán modern hóbortnak tűnhetnek, de valójában a Föld ajándékai, amelyeket már ősidők óta használnak! Már a bibliai időkben is találunk utalásokat olyan illóolajokra, mint a tömjén, a mirha, a kasszia, a szegfűszeg és a spikenard. Most ismerkedj meg ezek közül egy kicsit közelebbről a Mirha esszenciális olajjal, amely már az ókorban is nagy kiválóságnak örvendett és melynek sikere a mai napig töretlen.

A mirha fa (Commiphora myrrha) gyantájából készülő Mirha esszenciális olaj különleges feldolgozási módszerrel jön létre. A folyamat magában foglalja a fa kérgének bemetszését, a gyanta gyűjtését, majd hidegpárologtatáson vagy alkoholos extrakción áteső tisztítást és koncentrálást. A doTERRA ebben a folyamatban a legmagasabb minőségi szabványokat követi, hogy a legtisztább, legmegbízhatóbb Mirha olajat biztosítsa, ezért is van az, hogy a mirha fának a gyantájából ki nyert esszenciális olaj a doTERRA egyik kiemelkedő minőségű terméke

A mirha egy faolaj. Tehát ha egy fára gondolsz, hogyan nyúlnak le mélyen a földbe a gyökerei, hogy földeljék magukat, úgy juthat eszedbe az a tény is, hogy talán téged is segíthetnek abban, hogy olyan biztos és erős lábakon állj a mindennapokban, mint egy életerős fa. Ez egy nagyszerű kép lehet arról, hogy az olyan faolajok, mint a mirha, hogyan segíthetnek nekünk, az érzelmi előnyökkel és abban, hogy kiegyensúlyozottak legyünk. A mirha diffúziója segíthet fenntartani a békés érzéseket, elősegítheti az érzelmi egyensúlyt és a jó közérzetet.

Vannak érzelmi előnyei is a mirha használatának! Elősegítheti a tudatosság érzését, és felemelő hatású lehet. Mint egy anya gyermeke iránti szeretetének melegsége, a mirha úgy segíti az egyént abban, hogy biztonságban érezze magát.

Bátoríthatja az alábbi a pozitív érzelmeket:

 • Biztonságérzet
 • Egészséges kötődés
 • Bízni az élet jóságában
 • Kötődés érzése
 • Anyai kapcsolat
 • A gondoskodás
 • Szeretet érzése

A mirha jótékony hatásai

Nyugodt és szebb bőr:A Mirha olaj kiváló bőrápoló, amely hidratál, megnyugtatja a bőrt, valamint segít a ráncok és bőrhibák csökkentésében. Naponta pár csepp hozzáadása az arcápolási rutinodhoz hozzájárulhat az észrevehető javuláshoz. Ez az olaj különösen hasznos lehet az érzékeny és igénybevett bőr ápolására.

Immunrendszer erősítése:Az immunrendszer erősítése kulcsfontosságú a betegségek elleni védekezésben. Egy hatékony módszer az olajok használata, amelyek különböző formákban alkalmazhatók az immunrendszer támogatására. Az olajokat inhalálhatjuk, például aromaterápia formájában, amikor a kellemes illatok belélegzésével juthatnak a szervezetbe.

Légúti tünetek enyhítése:Az aromaterápiás alkalmazásban a Mirha olaj hatékony lehet a légúti panaszok, mint a torokfájás, köhögés és orrdugulás enyhítésére, javítva ezzel a légzés komfortját. A légutakat nyugtató és tisztító hatása révén elősegíti a könnyebb légzést. Ezáltal segít fenntartani a légúti egészséget és javítja az általános közérzetet.

Stressz és szorongás csökkentése:A Mirha olajat alkalmazva a stressz és szorongás érzését jelentősen csökkenthetjük, köszönhetően a nyugtató tulajdonságainak. Ez az olaj hozzájárulhat a mentális állapot javításához, segítve a benső nyugalom és harmónia elérését. Az aromaterápiában történő használata különösen előnyös lehet a mindennapi stressz enyhítésére.

Hogyan használjuk a Mirha olajat?

A Mirha esszenciális olajat többféle módon használhatjuk:

Aromaterápiaban: A párologtatóval a Mirha olaj illatát terjeszthetjük el a környezetünkben, elősegítve az ellazulást és a stresszoldást. A mirha olaj illata nyugtató és földes, ami kiválóan alkalmas relaxációra és meditációra. Azt mondják, hogy segít megnyitni az elmét és elősegíti az érzelmi egyensúlyt és a spirituális éberséget.

Bőrápolásban: Hordozóolajjal (pl. jojobaolaj) keverve, az olaj bőrbe masszírozva elősegítheti a hidratálást és a bőr megújulását. A mirha olajat gyakran használják a kozmetikai iparban, főként bőrápolási termékekben. Javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti a finom vonalakat és ráncokat, valamint segít megőrizni a bőr fiatalságát és egészségét.

Inhalálással:Az olajat a tenyerünkbe cseppentve, majd annak gőzeit belélegezve segíthetünk a légúti problémák megkönnyítésében és a stressz csökkentésében. Ez a módszer hozzájárul a nyugodt légzéshez és elősegíti a relaxációt. Az inhalálás egy egyszerű, mégis hatékony eszköz lehet a mindennapi jólétünk javítására.

Diffúzorban:A doTERRA Mirha esszenciális olajat diffúzorban használva kellemes, megnyugtató illatot áraszt. Ez az olaj különösen alkalmas a pihentető, relaxáló hangulat megteremtésére otthonunkban vagy munkahelyünkön. A diffúzorban történő használat során az olaj illóanyagai a levegőbe jutva hozzájárulhatnak a környezetünk minőségének javításához.

Szájápolás:A Mirha olaj használata a szájápolás során segíthet a szájhigiénia javításában, például öblögetőként hígítva alkalmazva. Ennek az olajnak az antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai hozzájárulhatnak a fogíny egészségének megőrzéséhez és a szájüregi problémák megelőzéséhez, hatékonyan alkalmazható fogínygyulladás, szájüregi fekélyek, szivacsos fogíny, fogak lazulása, torokgyulladás kezelésében. Emellett a Mirha olaj friss, tiszta érzést hagyhat a szájban, és elősegítheti a kellemes lehelet megőrzését.

Történelmi és kulturális jelentősége

A mirha használata körülbelül i. e. 2000-re nyúlik vissza. Már a Biblia Ószövetségében kereskedelmi cikkként említik, szent kenőolajként és füstölőként. Az ókori Egyiptomban, ahol a mumiák balzsamozása kiemelt jelentőséggel bírt a halottak túlvilági utazásának előkészítésében, a mirha olajat gyakran használták ennek a szertartásnak részeként, hiszen antibakteriális tulajdonságai és illata miatt ideálisnak tartották a testek konzerválásához. A keresztény hagyományok szerint, amikor a három bölcset vezető csillag Betlehembe vezette őket, hogy tiszteletüket fejezzék ki a kis Jézusnak, a mirha volt az egyik legértékesebb ajándék, amit neki ajánlottak, jelképezve az ő királyi méltóságát és későbbi szenvedését. Az ősi feljegyzések azt mutatják, hogy a mirhát annyira értékesnek tartották, hogy súlyát aranyban mérték.

A mirha olaj tehát nem csak a jelenkori wellness és szépségápolás területén hasznos, hanem történelmileg is jelentős és sokrétűen alkalmazott termék volt.

Mirha felhasználása a különböző vallásokban

A mirha egy gyantás anyag, amelyet a Commiphora fajok tövises cserjéinek kérgéből nyernek ki. A mirha az ókorban nagyra becsült illatszer és gyógyszer volt, amelyet több kultúrában használtak vallási, kozmetikai és gyógyászati célokra. A mirha esszenciális olajat a gyantából vízgőz-desztillációval állítják elő, és számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Íme a mirha esszenciális olaj korai alkalmazásának néhány példája:

 • Ahogy már említettük a  mirhát az egyiptomiak használták a mumifikálás során, hogy megőrizzék a holttesteket, és illatos füstölőket készítettek belőle. A mirha esszenciális olajat is használták bőrápolásra, sebgyógyításra és fertőtlenítésre.
 • A mirhát a zsidók is használták vallási szertartásokban, mint az egyik összetevőjét a szent kenetnek és a templomi füstölőnek. A mirha esszenciális olajat is használták gyulladáscsökkentő, görcsoldó és nyugtató hatására.
 • A mirhát a görögök és a rómaiak is használták illatszerként és fogkrémként. A mirha esszenciális olajat is használták légúti betegségek, emésztési zavarok és ízületi fájdalmak kezelésére. A mirha esszenciális olajat a görög mitológiában is említik, ahol Myrrha királylány könnycseppjeiből jött létre.
 • A mirhát az arabok és a perzsák is használták parfümként, fűszerként és gyógynövényként. A mirha esszenciális olajat is használták baktériumölő, gombaölő és vírusölő hatására.

A doTERRA Mirha olaj egy multifunkcionális eszköz a természetes egészség és szépségápolás terén. A bőrápolástól kezdve az immunrendszer támogatásán át a stresszkezelésig számos területen alkalmazható. Fontos, hogy mértékkel használjuk és szükség esetén kérjünk szakember tanácsát. Az olaj segíthet megőrizni a természetes egyensúlyunkat és hozzájárulhat a jólétünkhöz.

 Az illóolajok használata nem helyettesíti az orvosi kezelést, és nem garantálja a betegségek elleni védelmet. Az olaj használata csak egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy támogassuk az egészségünket. Ezeket a kijelentéseket az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal nem értékelte. Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tartandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, egyeztessen kezelőorvosával. Kerülje a szemmem, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

Olvass még többet

Arcápolási rutin esszenciális bőrápolókkal
Arcápolási rutin esszenciális bőrápolókkal
Wellness

Az arcápolás fontos része az egészséges és szép bőr megőrzésének, de nem mindegy, milyen termékek kerülnek bele az arcápolási rutinba. A természetes összetevőkre fókuszálva és az esszenciális olajok alkalmazásával a doTERRA "Essential Skin Care" termékcsaládja segítséget nyújt a bőr tápanyagokkal, antioxidánsokkal és vitaminokkal való feltöltésében, így védve a káros környezeti hatások ellen. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan állítható össze egy hatékony arcápolási rutin a doTerra termékeivel.

Bemutatkozik a doTERRA növényi fehérjepor két ízben
Bemutatkozik a doTERRA növényi fehérjepor két ízben
Wellness

A doTERRA büszkén mutatja be legújabb innovációját, a kifejezetten Európában fejlesztett és gyártott prémium protein shaket vanília és csokoládé ízben. Ez a termék nem csak a fehérjebevitel kiegészítésére törekszik, hanem a természetes, egészséges táplálkozás elősegítésére is, mivel steviával édesített, így természetes módon biztosítva az édes ízt. Mielőtt azonban jobban megismernénk ezt a fantasztikus új terméket engedd meg, hogy összefoglaljuk azt amit a fehérjékről és a fehérjeporokról mindenképpen tudnod érdemes.

doTERRA MetaPWR - Egy forradalmian új termék az anyagcsere támogatására
doTERRA MetaPWR - Egy forradalmian új termék az anyagcsere támogatására
Wellness

Hamarosan hozzánk is megérkezik a doTERRA várva várt újdonsága a MetaPWR Metabolic System! A forradalmi újítású MetaPWR egy hatrészes termékrendszer, amelyet az egészséges anyagcsere támogatására fejlesztettek ki. A szabadalmaztatás alatt álló étrend-kiegészítőt úgy tervezték, hogy támogassa a szervezet természetes NAD+ termelését, és pótolja a szöveteknek szükséges létfontosságú kollagént, segítve ezzel az öregedési folyamat hatásainak lassítását - kívül-belül.

Még ezek is érdekelhetnek

doTERRA Mirha
doTERRA Mirha
dōTERRA

Ha a tömjén az „olajok királya”, akkor a mirha is kétségtelenül a királyi udvar tagja

39 500 Ft
 Alacsony készlet
doTERRA Muskotályzsálya
doTERRA Muskotályzsálya
dōTERRA

A csillapító és ellazító tulajdonságairól ismert muskotályzsálya esszenciális olajat legszélesebb körben...

23 200 Ft
 Azonnal elérhető
Caraway Kömény
Caraway Kömény

A kömény egy kétnyári fűszernövény, amely Európában, Ázsiában, Afrikában és az Egyesült Államokban is...

11 000 Ft
 Készlethiány
PB Assist™+
PB Assist™+
dōTERRA

A probiotikus azt jelenti, „az életért”, és az ember már évezredek óta fogyaszt probiotikumokat.

23 400 Ft
 Utolsó darab
 • Hazai készlet
  Termékeink elérhetőek
 • Garantált minőség
  Eredeti termékek
 • Gyors szállítás
  Akár 2 munkanap alatt
 • Szakértelem
  Kérdezze kollégánkat!
Szia, GinAI vagyok, Segíthetek?
Chat with AI