❄️ Karácsony előtt odaér! ❄️ Utolsó rendelés feladás: GLS dec. 20. 09:00, FOXPOST dec. 17. 18:00

Avokádós-Mentás Csoki Mousse | Gluténmentes desszert

Avokádós-Mentás Csoki Mousse | Gluténmentes desszert

Az avokádós csokoládé mousse egy igazán különleges desszert, amely garantáltan meg fog lepni!

Nemcsak gluténmentes és tejmentes, de krémessége és gazdag csokoládés íze sem hagy kívánnivalót maga után. A doTERRA borsmenta esszenciális olaja pedig egy frissítő, üde csavart ad ennek a könnyed, de mégis luxus érzetű mousse-nak. Ez a recept ideális választás, ha szeretnéd lenyűgözni vendégeidet vagy egyszerűen csak magadat kényeztetnéd valami különlegessel.

Avokádós-Borsmentás csokoládé mousse recept

Hozzávalók:

  • 2 tábla (kb. 170 g) tejmentes étcsokoládé
  • 2 nagy, érett avokádó
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál vaníliabab-paszta
  • 1 vaníliarúd
  • 6 evőkanál juharszirup
  • ¼–½ csésze cukor (ízlés szerint)
  • 1 (160 ml) konzerv kókuszkrém
  • 6–12 csepp borsmenta esszenciális olaj
doTERRA Borsmenta

Töretlenül a dōTERRA egyik legnépszerűbb termékeként a borsmenta egy olyan olaj, amely mindig jó, ha...

16 200 Ft
9 720 Ft
Akció -40%

Elkészítés:

  1. Törd el az egyik csokoládétáblát, és tegyél félre belőle egy darabot a reszeléshez.
  2. Helyezz egy hőálló tálat egy forró vízzel teli edény fölé, ügyelve arra, hogy a tál alja ne érjen a vízhez.
  3. Törd fel a maradék csokoládét és helyezd a tálba, majd folyamatos keverés mellett olvaszd fel.
  4. Ha a csokoládé megolvadt, tedd félre hűlni.
  5. Közben felezd meg az avokádókat, távolítsd el a magokat, és kanalazd ki a húsukat egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe.
  6. Vágd fel a vaníliarudat hosszában, kapard ki a magokat, és add hozzá az avokádóhoz.
  7. Add hozzá a többi hozzávalót is, és néhány másodpercig turmixold, majd egy spatulával kapard le az oldaláról az összetevőket.
  8. Öntsd bele a lehűlt csokoládét, majd keverd simára és krémesre.
  9. Kanalazd a mousse-t a kívánt tálalóedényekbe, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre.
  10. Tálaláskor reszeld rá a félretett csokoládét.

Tipp: Ha egy másfajta ízvilágot szeretnél kipróbálni, borsmenta olaj helyett levendula esszenciális olajat is használhatsz!

doTERRA Levendula

A jellegzetes aromájú, számtalan módon hasznosítható levendula napjaink egyik legnépszerűbb esszenciális olaja.

16 900 Ft

Édes valóság

Ez a mousse tökéletes példa arra, hogy a kreativitás és a minőségi alapanyagok csodákat tehetnek a konyhában. Az avokádó bársonyos textúrája és a borsmenta frissítő aromája igazán különlegessé teszi ezt a desszertet, amely nemcsak egészséges, hanem ínycsiklandó is.

Próbáld ki ezt a receptet, és fedezd fel, hogyan teheted különlegesebbé a desszertjeidet a doTERRA esszenciális olajok segítségével!

Olvass még többet

Fahéjas-diós almaálom
Fahéjas-diós almaálom
Gasztro

Az ősz beköszöntével eljön az ideje a finom, fűszeres süteményeknek, amelyek nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényeztetik, hanem az otthonunk hangulatát is melegebbé varázsolják.

Húsvéti locsolókölnik és desszertek doTERRA esszenciális olajokkal
Húsvéti locsolókölnik és desszertek doTERRA esszenciális olajokkal
Gasztro

Húsvét a tavasz ünnepe, amely újjászületést és megújulást jelképez a keresztény hagyományban, emlékeztetve Jézus feltámadására. Ez az időszak a családok összegyűlésének és a közösségi hagyományok ápolásának időszaka, amikor a húsvéti tojások festése és a locsolkodás is helyet kapnak a szokások között. A gyermekkacajtól hangos kertek, a finom ételek illata és a közös étkezések teszik ezt az ünnepet különlegessé. Húsvét nemcsak a vallási hittel kapcsolatos mély érzéseket idézi elő, hanem az összetartozás és a szeretet ünnepe is, ahol az új kezdetek és a tavaszi természet csodája kerül előtérbe.

 doTERRA Madagaszkári vanília esszenciális olaj - Luxus a konyhában és az aromaterápiában
doTERRA Madagaszkári vanília esszenciális olaj - Luxus a konyhában és az aromaterápiában
Gasztro

A vanília egyike a világ legkedveltebb aromáinak, amely hosszú és gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Az ősi aztékok és maják már az i.e. 15. században használták a vaníliát, főként csokoládé ízesítésére. Eredetileg Mexikóból származik, ahol a Vanilla planifolia növényt termesztették. Az aztékok „tlilxochitl”-nek nevezték, ami „fekete virágot” jelent, utalva a vanília fekete színű babjaira.

Még ezek is érdekelhetnek

doTERRA Levendula
doTERRA Levendula
dōTERRA

A jellegzetes aromájú, számtalan módon hasznosítható levendula napjaink egyik legnépszerűbb esszenciális olaja.

16 900 Ft
 Azonnal elérhető
doTERRA Borsmenta
doTERRA Borsmenta
dōTERRA

Töretlenül a dōTERRA egyik legnépszerűbb termékeként a borsmenta egy olyan olaj, amely mindig jó, ha...

16 200 Ft
9 720 Ft
Akció -40%
 Azonnal elérhető
Costa Brio és Csíptetős autós párologtató
Costa Brio és Csíptetős autós párologtató

A vibráló dél-amerikai hangulatot árasztó Costa Brio Élénkítő keverék aromája édes, földes, citrusos,...

28 300 Ft
 Készlethiány
doTERRA Hawaii szantálfa
doTERRA Hawaii szantálfa
dōTERRA

A Hawaii Nagy Szigetéről fenntartható módon beszerzett hawaii szantálfa esszenciális olaj nyugtató hatású,...

45 700 Ft
 Alacsony készlet
  • Hazai készlet
    Termékeink elérhetőek
  • Garantált minőség
    Eredeti termékek
  • Gyors szállítás
    Akár 2 munkanap alatt
  • Szakértelem
    Kérdezze kollégánkat!
Szia, GinAI vagyok, Segíthetek?
Chat with AI