Fahéjas-diós almaálom
Az ősz beköszöntével eljön az ideje a finom, fűszeres süteményeknek, amelyek nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényeztetik, hanem az otthonunk hangulatát is melegebbé varázsolják.
A különféle őszi alapanyagok és fűszerek használata mellett egy-egy különleges esszenciális olajjal is feldobhatjuk kedvenc receptjeinket. A doTERRA esszenciális olajok élelmiszer-minőségű változatai nemcsak illatosítanak, hanem intenzív, tiszta ízt is adnak a süteményeknek. A következő recept remek példa erre.
Hozzávalók:
- 1 ½ csésze finomliszt
- 2 ½ teáskanál sütőpor
- ¾ csésze nádcukor
- ½ csésze olívaolaj
- ½ csésze narancslé
- ½ csésze dió
- 2 kis alma, lereszelve
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 csepp Cinnamon esszenciális olaj
A fahéj édes, fűszeres aromája a világon mindenütt nagy népszerűségnek örvend.
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Kenj ki egy tortaformát vékonyan olívaolajjal.
- Facsard ki a narancs levét egy tálba, és tedd félre.
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet, az őrölt fahéjat és a sütőport, majd tedd félre.
- Reszeld le az almákat, és ezt is tedd félre.
- Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, az olívaolajat és a fahéjkéreg esszenciális olajat egy kézi vagy álló mixerrel.
- Fokozatosan add hozzá a lisztkeveréket és a narancslevet a cukros-olajos tálhoz, felváltva adagolva és folyamatos keverés mellett.
- Óvatosan keverd bele a reszelt almát és a diót egy kanál segítségével, amíg éppen össze nem áll a tészta.
- Öntsd a tésztát az előkészített sütőformába, és süsd kb. 45 percig (vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön). Szeleteld fel, és élvezd az ízeket!
A Fahéjas-diós almaálom egy igazi őszi finomság, amely a narancs és a fahéj harmóniájával hódítja meg a konyhát. A doTERRA fahéjkéreg esszenciális olaja nemcsak az illatot emeli ki, hanem mélyebb ízt is kölcsönöz a süteménynek. Bátran kísérletezz más olajokkal is: a borsmenta egy csokoládés desszertet tesz frissé, míg a levendula lágyan illatozó édességet varázsolhat a hétköznapokba. Engedd, hogy az illóolajok és az évszak ízei életre keljenek a süteményeidben!
Olvass még többet
Húsvéti locsolókölnik és desszertek doTERRA esszenciális olajokkal
GasztroHúsvét a tavasz ünnepe, amely újjászületést és megújulást jelképez a keresztény hagyományban, emlékeztetve Jézus feltámadására. Ez az időszak a családok összegyűlésének és a közösségi hagyományok ápolásának időszaka, amikor a húsvéti tojások festése és a locsolkodás is helyet kapnak a szokások között. A gyermekkacajtól hangos kertek, a finom ételek illata és a közös étkezések teszik ezt az ünnepet különlegessé. Húsvét nemcsak a vallási hittel kapcsolatos mély érzéseket idézi elő, hanem az összetartozás és a szeretet ünnepe is, ahol az új kezdetek és a tavaszi természet csodája kerül előtérbe.
Citromos spárga és kelbimbó
GasztroPróbálja ki Heather McGinnis (New Jersey) könnyű, mégis tápláló receptjét a spárga szezonra! Ez az étel kihagyhatatlan!
doTERRA Madagaszkári vanília esszenciális olaj - Luxus a konyhában és az aromaterápiában
GasztroA vanília egyike a világ legkedveltebb aromáinak, amely hosszú és gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Az ősi aztékok és maják már az i.e. 15. században használták a vaníliát, főként csokoládé ízesítésére. Eredetileg Mexikóból származik, ahol a Vanilla planifolia növényt termesztették. Az aztékok „tlilxochitl”-nek nevezték, ami „fekete virágot” jelent, utalva a vanília fekete színű babjaira.
Még ezek is érdekelhetnek
doTERRA Fahéj
dōTERRAA fahéj édes, fűszeres aromája a világon mindenütt nagy népszerűségnek örvend.
doTERRA Roam párologtató
dōTERRAA doTERRA Roam párologtató külső borítása apróra zúzott és simára csiszolt, természetes kőből készül,...
doTERRA Passion Touch
dōTERRAA fűszer- és gyógynövényekből kivont esszenciális olajok inspiráló keveréke alkotta dōTERRA Passion Touch...
doTERRA Tangerin
dōTERRAA tangerin igen hosszú múltra tekint vissza a kínai kultúrában. Magas limonéntartalma miatt édes, ugyanakkor...
Hazai készlet
Termékeink elérhetőekGarantált minőség
Eredeti termékekGyors szállítás
Akár 2 munkanap alattSzakértelem
Kérdezze kollégánkat!