Fahéjas-diós almaálom
Az ősz beköszöntével eljön az ideje a finom, fűszeres süteményeknek, amelyek nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényeztetik, hanem az otthonunk hangulatát is melegebbé varázsolják.
A különféle őszi alapanyagok és fűszerek használata mellett egy-egy különleges esszenciális olajjal is feldobhatjuk kedvenc receptjeinket. A doTERRA esszenciális olajok élelmiszer-minőségű változatai nemcsak illatosítanak, hanem intenzív, tiszta ízt is adnak a õszi süteményeknek, például az almás sütiknek. A következő fahéjas-diós almás sütemény recept remek példa erre, amely tökéletes őszi finomságot kínál mindenkinek, aki szereti az egyszerű fahéjas almás süteményeket.
Hozzávalók az egyszerű fahéjas almás süteményhez:
- 1 ½ csésze finomliszt
- 2 ½ teáskanál sütőpor
- ¾ csésze nádcukor
- ½ csésze olívaolaj
- ½ csésze narancslé
- ½ csésze dió
- 2 kis alma, lereszelve
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 csepp Cinnamon esszenciális olaj
A fahéj édes, fűszeres aromája a világon mindenütt nagy népszerűségnek örvend.
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Kenj ki egy tortaformát vékonyan olívaolajjal.
- Facsard ki a narancs levét egy tálba, és tedd félre.
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet, az őrölt fahéjat és a sütőport, majd tedd félre.
- Reszeld le az almákat, és ezt is tedd félre.
- Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, az olívaolajat és a fahéjkéreg esszenciális olajat egy kézi vagy álló mixerrel.
- Fokozatosan add hozzá a lisztkeveréket és a narancslevet a cukros-olajos tálhoz, felváltva adagolva és folyamatos keverés mellett.
- Óvatosan keverd bele a reszelt almát és a diót egy kanál segítségével, amíg éppen össze nem áll a tészta.
- Öntsd a tésztát az előkészített sütőformába, és süsd kb. 45 percig (vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön). Szeleteld fel, és élvezd az őszi sütemény ízeit!
A fahéjas-diós almás sütemény, más néven almaálom, egy igazi őszi finomság, amely a narancs és a fahéj harmóniájával hódítja meg a konyhát. A doTERRA fahéjkéreg esszenciális olaja nemcsak az illatot emeli ki, hanem mélyebb ízt is kölcsönöz a süteménynek. Bátran kísérletezz más olajokkal is: a borsmenta egy csokoládés desszertet tesz frissé, míg a levendula lágyan illatozó édességet varázsolhat a hétköznapokba. Engedd, hogy az illóolajok és az évszak ízei életre keljenek az almás süteményeidben!
Olvass még többet
Citromos spárga és kelbimbó
GasztroPróbálja ki Heather McGinnis (New Jersey) könnyű, mégis tápláló receptjét a spárga szezonra! Ez az étel kihagyhatatlan!
Ízek és illatok harmóniája: forró italok a doTERRA varázsával
GasztroAhogy a tél egyre mélyebbre nyúl, és a kinti világ fehérbe öltözik, semmi sem esik jobban, mint egy forró ital, amely kívül-belül felmelegít.
Avokádós-Mentás Csoki Mousse | Gluténmentes desszert
GasztroAz avokádós csokoládé mousse egy igazán különleges desszert, amely garantáltan meg fog lepni!
Még ezek is érdekelhetnek
doTERRA Fahéj
dōTERRAA fahéj édes, fűszeres aromája a világon mindenütt nagy népszerűségnek örvend.
doTERRA Hajápoló trió
Válaszd a legjobbat, válassz egy olyan hajápoló termékcsaládot, amelyre mindig számíthatsz. A doTERRA...
doTERRA Levesestálkészlet és Portugál ízek keveréke (15 ml)
Az ünnepi finomságokhoz tökéletes készlet két levesestálból áll, amelyeket egy üveg Portugál ízek...
doTERRA Petitgrain
dōTERRAA petitgrain esszenciális olajat a keserűnarancsfából nyerik ki, amelynek a hagyományos gyógymódokban való...
Hazai készlet
Termékeink elérhetőekGarantált minőség
Eredeti termékekGyors szállítás
Akár 2 munkanap alattSzakértelem
Kérdezze kollégánkat!