Fahéjas-diós almaálom

Az ősz beköszöntével eljön az ideje a finom, fűszeres süteményeknek, amelyek nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényeztetik, hanem az otthonunk hangulatát is melegebbé varázsolják.
A különféle őszi alapanyagok és fűszerek használata mellett egy-egy különleges esszenciális olajjal is feldobhatjuk kedvenc receptjeinket. A doTERRA esszenciális olajok élelmiszer-minőségű változatai nemcsak illatosítanak, hanem intenzív, tiszta ízt is adnak a õszi süteményeknek, például az almás sütiknek. A következő fahéjas-diós almás sütemény recept remek példa erre, amely tökéletes őszi finomságot kínál mindenkinek, aki szereti az egyszerű fahéjas almás süteményeket.
Hozzávalók az egyszerű fahéjas almás süteményhez:
- 1 ½ csésze finomliszt
- 2 ½ teáskanál sütőpor
- ¾ csésze nádcukor
- ½ csésze olívaolaj
- ½ csésze narancslé
- ½ csésze dió
- 2 kis alma, lereszelve
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 csepp Cinnamon esszenciális olaj
A fahéj édes, fűszeres aromája a világon mindenütt nagy népszerűségnek örvend.
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Kenj ki egy tortaformát vékonyan olívaolajjal.
- Facsard ki a narancs levét egy tálba, és tedd félre.
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet, az őrölt fahéjat és a sütőport, majd tedd félre.
- Reszeld le az almákat, és ezt is tedd félre.
- Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, az olívaolajat és a fahéjkéreg esszenciális olajat egy kézi vagy álló mixerrel.
- Fokozatosan add hozzá a lisztkeveréket és a narancslevet a cukros-olajos tálhoz, felváltva adagolva és folyamatos keverés mellett.
- Óvatosan keverd bele a reszelt almát és a diót egy kanál segítségével, amíg éppen össze nem áll a tészta.
- Öntsd a tésztát az előkészített sütőformába, és süsd kb. 45 percig (vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön). Szeleteld fel, és élvezd az őszi sütemény ízeit!
A fahéjas-diós almás sütemény, más néven almaálom, egy igazi őszi finomság, amely a narancs és a fahéj harmóniájával hódítja meg a konyhát. A doTERRA fahéjkéreg esszenciális olaja nemcsak az illatot emeli ki, hanem mélyebb ízt is kölcsönöz a süteménynek. Bátran kísérletezz más olajokkal is: a borsmenta egy csokoládés desszertet tesz frissé, míg a levendula lágyan illatozó édességet varázsolhat a hétköznapokba. Engedd, hogy az illóolajok és az évszak ízei életre keljenek az almás süteményeidben!
Olvass még többet

Levendulás-citromos muffin
GasztroTökéletes választás egy tavaszi délutánra, tea vagy limonádé mellé. A doTERRA citrom- és levendulaolaj frissítő aromája csodásan kiegészíti egymást, miközben természetes módon ízesíti a süteményt.

Citromos Zabkása
GasztroTavasszal, amikor a friss levegő és a napfény egyaránt energiát ad, miért ne frissíthetnénk fel magunkat egy finom, tápanyagokban gazdag reggelivel?

Avokádós-Mentás Csoki Mousse | Gluténmentes desszert
GasztroAz avokádós csokoládé mousse egy igazán különleges desszert, amely garantáltan meg fog lepni!
Még ezek is érdekelhetnek

doTERRA Fahéj
dōTERRAA fahéj édes, fűszeres aromája a világon mindenütt nagy népszerűségnek örvend.

Kapucnis bárányos törölköző és doTERRA Calmer™ (10 ml)
Öleld körül kisbabádat karácsonyi boldogsággal ezzel a szuperpuha kapucnis bárányos törölközővel, amely...

doterra Esszenciális bőrápolás csomag
dōTERRAÉlvezze az Esszenciális bőrápolás termékcsaládot egyetlen egyszerű csomagban! A doTERRA Esszenciális...

doTERRA Correct-X™
dōTERRAA Correct-X egy többfunkciós krém, amely nyugtató és tisztító hatásával támogatja a bőrt az őt ért...
Hazai készlet
Termékeink elérhetőekGarantált minőség
Eredeti termékekGyors szállítás
Akár 2 munkanap alattSzakértelem
Kérdezze kollégánkat!