Avokádós-Mentás Csoki Mousse | Gluténmentes desszert

Az avokádós csokoládé mousse egy igazán különleges desszert, amely garantáltan meg fog lepni!
Nemcsak gluténmentes és tejmentes, de krémessége és gazdag csokoládés íze sem hagy kívánnivalót maga után. A doTERRA borsmenta esszenciális olaja pedig egy frissítő, üde csavart ad ennek a könnyed, de mégis luxus érzetű mousse-nak. Ez a recept ideális választás, ha szeretnéd lenyűgözni vendégeidet vagy egyszerűen csak magadat kényeztetnéd valami különlegessel.
Avokádós-Borsmentás csokoládé mousse recept
Hozzávalók:
- 2 tábla (kb. 170 g) tejmentes étcsokoládé
- 2 nagy, érett avokádó
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál vaníliabab-paszta
- 1 vaníliarúd
- 6 evőkanál juharszirup
- ¼–½ csésze cukor (ízlés szerint)
- 1 (160 ml) konzerv kókuszkrém
- 6–12 csepp borsmenta esszenciális olaj
Töretlenül a dōTERRA egyik legnépszerűbb termékeként a borsmenta egy olyan olaj, amely mindig jó, ha...
Elkészítés:
- Törd el az egyik csokoládétáblát, és tegyél félre belőle egy darabot a reszeléshez.
- Helyezz egy hőálló tálat egy forró vízzel teli edény fölé, ügyelve arra, hogy a tál alja ne érjen a vízhez.
- Törd fel a maradék csokoládét és helyezd a tálba, majd folyamatos keverés mellett olvaszd fel.
- Ha a csokoládé megolvadt, tedd félre hűlni.
- Közben felezd meg az avokádókat, távolítsd el a magokat, és kanalazd ki a húsukat egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe.
- Vágd fel a vaníliarudat hosszában, kapard ki a magokat, és add hozzá az avokádóhoz.
- Add hozzá a többi hozzávalót is, és néhány másodpercig turmixold, majd egy spatulával kapard le az oldaláról az összetevőket.
- Öntsd bele a lehűlt csokoládét, majd keverd simára és krémesre.
- Kanalazd a mousse-t a kívánt tálalóedényekbe, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre.
- Tálaláskor reszeld rá a félretett csokoládét.
Tipp: Ha egy másfajta ízvilágot szeretnél kipróbálni, borsmenta olaj helyett levendula esszenciális olajat is használhatsz!
A jellegzetes aromájú, számtalan módon hasznosítható levendula napjaink egyik legnépszerűbb esszenciális olaja.
Édes valóság
Ez a mousse tökéletes példa arra, hogy a kreativitás és a minőségi alapanyagok csodákat tehetnek a konyhában. Az avokádó bársonyos textúrája és a borsmenta frissítő aromája igazán különlegessé teszi ezt a desszertet, amely nemcsak egészséges, hanem ínycsiklandó is.
Próbáld ki ezt a receptet, és fedezd fel, hogyan teheted különlegesebbé a desszertjeidet a doTERRA esszenciális olajok segítségével!
Olvass még többet

Ünnepi varázslat a konyhában
GasztroA karácsony nemcsak a meghitt pillanatokról szól, hanem az otthont betöltő finom illatokról és ízekről is.

Romantikus reggeli: Vadnarancsolajos francia pirítós
GasztroKényeztesd szeretteidet egy igazán különleges reggelivel, amelyet Greg Prososki, a doTERRA központ séfje vadnarancsolajjal tett még varázslatosabbá.

Citromos spárga és kelbimbó
GasztroPróbálja ki Heather McGinnis (New Jersey) könnyű, mégis tápláló receptjét a spárga szezonra! Ez az étel kihagyhatatlan!
Még ezek is érdekelhetnek

doTERRA Levendula
dōTERRAA jellegzetes aromájú, számtalan módon hasznosítható levendula napjaink egyik legnépszerűbb esszenciális olaja.

doTERRA Borsmenta
dōTERRATöretlenül a dōTERRA egyik legnépszerűbb termékeként a borsmenta egy olyan olaj, amely mindig jó, ha...

Citrus Twist Frissítő keverék
A doTERRA Citrus Twist frissítő keverék téged is garantáltan rabul ejt. Ez a felemelő keverék vadnarancs,...

doTERRA Kakukkfű
dōTERRAA középkorban kakukkfűvel vértezték fel a lovagokat és a harcosokat, mielőtt csatába indultak volna, mivel...
Hazai készlet
Termékeink elérhetőekGarantált minőség
Eredeti termékekGyors szállítás
Akár 2 munkanap alattSzakértelem
Kérdezze kollégánkat!