Varázslatos téli illóolaj keverékek

Varázslatos téli illóolaj keverékek

Ezek a téli illóolajkeverékek olyan egyszerű receptek, amelyeket otthon is elkészíthetsz az ünnepi szezonban. A ropogós és friss illatoktól a meleg és meghitt illatokig az évnek ebben az időszakában a legjobb esszenciális olajokkal ünnepelhetsz. Használd őket ünnepi téli diffúzorkeverékként, vagy házi készítésű ajándékötleteidben, illetve kézműves projektjeidben.

Mik azok a téli illatok?

Az aromaterápia egyszerű módszer arra, hogy egész évben nyugodtak és energikusak maradjunk, de télen még inkább szükségünk lehet rá, amikor nem mindig szeretnénk kimenni a szabadba, hanem csak egy kis kellemes bekúckózásra vágyunk meleg otthonunkban. Van valami a hideg időjárásban, ami egy kis extra meghitt kényeztetést igényel. Itt jönnek a képbe ezek a megnyugtató illóolajkeverékek.

A téli illatok olyan változatosak, mint a táj, de igyekeztünk a lehető legjobban összeszedni a kinti és a benti forrásokból származó inspirációkat. Ez az évszak tele van hideg erdei illatokkal, melegítő illatokkal és klasszikus ünnepi illatokkal. Az alábbiakban különböző keverékeket találsz ezekhez a kategóriákhoz. 

A havas örökzöld erdőkre, a hűvös levegőre, a kandallóban pattogó tűzre, a forró almaborra, a karácsonyfákra emlékeztető téli illatok örömet és vidámságot hoznak neked, amíg a hó el nem olvad.

Doterra téli illatai

Ezek a legjobb téli illóolajok

Ha még nincsenek ezek az illóolajok az illóolajos induló készletedben, biztosak vagyunk benne, hogy minél előbb hozzá akarod majd adni őket. Az illóolajok esetében a minőség számít, ezért ügyelj arra, hogy megbízható márkát válassz. A doTERRA CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítésű esszenciális olajok tiszta, természetes, aromás összetevők, amelyeket nagy gondossággal vonnak ki a növényekből. Nem tartalmaznak az aktív összetevőket felhígító vivőanyagokat vagy mesterséges összetevőket, sem szennyeződéseket vagy egyéb vegyszermaradványokat. 

doterra diffúzor használata télen

Hogyan használjuk a téli diffúzor keverékeket

A téli diffúzor keverékek használata egyszerű és kellemes módja annak, hogy otthonodat vagy munkahelyedet megtöltsd nyugtató, ünnepi illatokkal. Itt van néhány lépés, amit követhetsz a legjobb eredmény érdekében

Először válassz egy aromadiffúzort, amely megfelel az igényeidnek. Az ultrahangos diffúzorok népszerűek, mert hideg párát bocsátanak ki, így az illóolajok nem veszítik el terápiás tulajdonságaikat a hő hatására.

Az esszenciális olaj keverékeket használhatod a diffúzor használatán kívül a következőkre is:

 •  Roll-on üvegekben parfümként
 •  Ágyneműspray vagy légfrissítőként egy spray flakonban
 • Gyertyák készítésénél illatosításra
 • DIY fürdőbomba készítésnél
 • Házi szappanreceptekben

Ezek az illatok rugalmasan alkalmazhatók, így úgy használhatod őket, ahogy neked a legjobban tetszik.

mire használható még az illóolaj keverék

A legjobb téli illóolaj keverékek

Milyen illóolajok karácsonyi illatúak? A karácsonyfa illatú, friss, fás keveréktől kezdve a mentolos, édes cukornád illaton át a meleg és fűszeres mézeskalácsig ezek a keverékek számos lehetőséget kínálnak arra, hogy élvezd a kedvenc ünnepi illataidat ezen a télen.

Most jöjjenek az általunk összeállított téli keverékek, amelyek melegséget és ünnepi légkört varázsolnak majd otthonodba. 

1. Első hó: 4 csepp duglászfenyő, 3 csepp szibériai fenyő,  3 csepp borsmenta

Az "Első hó" illatkeverék egy friss és megnyugtató aromát hoz létre, ahol a duglászfenyő és a szibériai fenyő illatai összeolvadnak a borsmenta hűsítő frissességével. Ez az elegáns és kifinomult illatkompozíció a téli erdők békés csendjét idézi elő, tökéletes választás a hideg estéken, amikor egy kis természetközeli megnyugvásra vágyunk otthonunk melegében.

2. Fagyos téli erdő: 5 csepp ciprus, 3 csepp kardamom, 2 csepp szegfűszeg

A "Fagyos téli erdő" illatkeverék egy igazán különleges és karakteres aroma, amely a téli természet varázsát hozza el otthonodba. A ciprus olaj friss, tiszta illata tökéletesen megteremti a fagyos, mégis üdítő erdei légkört. A kardamom édeskés, fűszeres jegyei hozzáadnak egy izgalmas és melegítő elemet, míg a szegfűszeg pikáns, kissé csípős aromája egyedülálló mélységet és bátorságot visz az illatba. Ez a keverék a téli erdő rejtélyes és megújító energiáját ötvözi egy csipetnyi izgalommal és melegséggel, tökéletes választás a hűvös napokra, amikor egy kis extra kényeztetésre és felmelegedésre vágyunk.

3. Téli éjszakák ragyogása: 4 csepp bergamott, 4 csepp ylang-ylang, 2 csepp pacsuli

A "Téli éjszakák ragyogása" illatkeverék egyedülállóan bűbájos és kifinomult kompozíció, ami a téli égbolt csillagfényét idézi elő otthonodban. A bergamott friss, citrusos illata élettel tölti meg a levegőt, míg az ylang-ylang édes, virágos aromája mély romantikát és nyugalmat csempész az illatkombinációba. A pacsuli földes, balzsamos jegyei pedig hozzáadnak egy titokzatos és érzéki mélységet, ami tökéletesen kiegészíti a többi illatot. Ez az illatkeverék egy igazi elbűvölő és relaxáló élményt nyújt, tökéletes választás a hosszú téli estékre, amikor a csillagos égbolt alatti nyugalom és békesség érzetét szeretnénk megteremteni otthonunkban.

4. Hangulatos rönkház: 4 csepp duglászfenyő, 2 csepp fahéj, 2 csepp szegfűszeg, 2 csepp vadnarancs

A "Hangulatos rönkház" illatkeverék egy meleg és otthonos aroma, amely a hegyi rönkházak meghitt hangulatát varázsolja otthonodba. A duglászfenyő friss és tiszta illata az erdők nyugalmát és tisztaságát hozza el, míg a fahéj és a szegfűszeg fűszeres, melegítő jegyei a tél klasszikus illatait idézik. A vadnarancs édes és frissítő citrusos aromája pedig tökéletesen kiegészíti ezt a bensőséges és barátságos illatkompozíciót. Ez az illatkeverék ideális választás a hideg téli napokra, amikor a rönkházak melegének és kényelmének érzetét szeretnénk otthonunkban megteremteni, egy csésze forró ital és a tűz ropogása mellett.

doTERRA - karácsonyi hangulatú illóolaj

5. Karácsonyi hangulat: 4 csepp duglászfenyő, 3 csepp szibériai fenyő, 3 csepp fekete bors

A "Karácsonyi hangulat" illatkeverék egy igazi ünnepi élményt nyújt, amely magában hordozza a karácsony varázsát és melegségét. A duglászfenyő és a szibériai fenyő illatok ötvözete mély, erdei aromát hoz létre, amely emlékeztet a frissen vágott karácsonyfákra és a téli erdők frissességére. Ezek a fenyő illatok tökéletes alapot biztosítanak az ünnepi hangulat megteremtéséhez. A fekete bors hozzáadása az illatkeverékhez egyedülálló fordulatot jelent, amely izgalmas és pikáns jegyet visz az illatharmóniába. Ez a fűszeres elem tökéletesen kiegészíti a fenyő illatokat, hozzáadva egy csipetnyi ünnepi fűszerezést és karaktert, ami fokozza az érzékelést és még különlegesebbé teszi az illatot. Összességében a "Karácsonyi hangulat" illatkeverék egy tökéletes választás az ünnepi időszakban, amikor a karácsonyfa mellett összegyűlve szeretnénk élvezni a karácsony meleg, bensőséges és fűszeres illatait. Ez az illatkeverék segít megteremteni azt a különleges, meghitt hangulatot, amelyre mindenki vágyik a karácsonyi ünnepek alatt.

6. Misztikus találkozás: 4 csepp mirha, 4 csepp tömjén, 2 csepp vadnarancs

A "Misztikus találkozás" illatkeverék egy mély, spirituális és titokzatos aroma, amely az ősi rituálékat és misztikus érzéseket idézi elő. A mirha és a tömjén összehangolt illatai egy mély, balzsamos és füstös atmoszférát teremtenek, ami az elme nyugalmát és a lelki béke érzetét kelti. Ezt a mély és meditatív hangulatot a vadnarancs friss, édes citrusos jegyei tökéletesen ellensúlyozzák, hozzáadva egy kis fényt és frissességet az illatkeverékhez. Ez az illat tökéletes választás a relaxáló, meditatív pillanatokhoz vagy egy misztikus estéhez, amikor a titokzatosság és a belső béke érzéseit szeretnénk megteremteni otthonunkban.

7. Téli napforduló: 5 csepp vadnarancs, 3 csepp borsmenta, 2 csepp tömjén

A "Téli napforduló" illatkeverék egy frissítő és ünnepi aromát csempész otthonodba, tökéletesen megtestesítve a téli időszak varázsát. A vadnarancs élénk, citrusos illata az ünnepi hangulatot idézi elő, ami energiával és frissességgel tölti meg a teret. A borsmenta hűsítő és tiszta jegyei hozzáadnak egy üde, pezsgő elemet, ami tökéletes ellentéte a téli hidegnek. A tömjén füstös, balzsamos aromája pedig mélységet és melegséget visz az illatkompozícióba, emlékeztetve a téli napforduló misztikus és ünnepi jellegére. Ez az illatkeverék ideális választás a téli napokra, amikor a napforduló csodáját és a téli ünnepek meghitt hangulatát szeretnénk otthonunkban megteremteni.

8. Karácsonyi sütemény: 4 csepp gyömbér, 3 csepp fahéj, 3 csepp szegfűszeg

A "Karácsonyi sütemény" illatkeverék egy meleg, fűszeres, és otthonos aroma, ami a karácsonyi sütés örömeit idézi fel. A gyömbér éles, kissé csípős illata azonnal felkelti az érzékeket, hozzáadva egy karakteres és frissítő elemet az illatkompozícióhoz. A fahéj meleg, édes és fűszeres jegyei a karácsony klasszikus aromáját hordozzák, míg a szegfűszeg pikáns, kissé kesernyés illata mélységet és gazdagságot ad az egésznek. Ez az illatkeverék tökéletesen megteremti a karácsonyi sütemények sütésének hangulatát otthonodban, ideális választás az ünnepi készülődéshez és a családi összejövetelekhez, ahol a szeretet és az otthon melege érezhető minden egyes lélegzetvétellel.

9. Melegítő téli varázs: 3 csepp vadnarancs, 3 csepp fahéj, 2 csepp kardamom, 2 csepp szegfűszeg

A "Melegítő téli varázs" illatkeverék egy gazdag, melegítő és kellemesen fűszeres aroma, amely az otthoni téli esték melegségét és kényelmét sugallja. A vadnarancs friss, édes citrusos illata egyedülálló kontrasztot és frissességet nyújt, míg a fahéj meleg, édes és fűszeres jegyei az ünnepi időszak jellegzetes hangulatát idézik. A kardamom édeskés, bársonyos illata elegáns mélységet és egyedi karaktert visz az illatkeverékbe, a szegfűszeg pedig a fűszeres bukét összekötő, pikáns és kissé csípős aromával gazdagítja az összhatást. Ez az illatkeverék tökéletes választás a hideg téli napokon, amikor a melegítő és barátságos atmoszférát szeretnénk teremteni otthonunkban, legyen szó egy nyugodt estéről a kandalló mellett vagy egy meghitt családi összejövetelről.

melegítő téli varázs

10. Téli csodaország: 5 csepp duglászfenyő, 3 csepp cédrusfa, 2 csepp bergamott

A "Téli csodaország" illatkeverék egy friss és tiszta aroma, amely magával ragad a téli tájak varázslatos világába. A duglászfenyő illata erdős és frissítő, emlékeztetve a havas tájakra és a tiszta, hideg levegőre. A cédrusfa hozzáadása mély, fás jegyeket visz az illatba, ami a téli erdők nyugalmát és stabilitását idézi. A bergamott citrusos, friss illata pedig egy üde és élénkítő elemet ad a keverékhez, ami a téli napfény ragyogását és a csodaország vidám, ünnepi hangulatát hozza el otthonodba. Ez az illatkeverék tökéletes választás a hideg téli napokra, amikor a természet csodálatos és békés atmoszféráját szeretnénk megteremteni otthonunkban, és egy kis varázslatot csempészni a mindennapokba.

11.Téli blues: 4 csepp levendula, 3 csepp grapefruit, 2 csepp szibériai fenyő,1 csepp fekete bors

A "Téli blues" illatkeverék egy kifinomult, nyugtató, mégis frissítő aromát kínál, amely tökéletes ellenszere lehet a téli napok monotonitásának. A levendula illata a nyugalom és a relaxáció jegyeit hordozza, segítve a lelki egyensúly megteremtését a rövidebb, sötétebb napokon. A grapefruit friss, édes-citrusos aromája egy világos és vidám elemet visz be a keverékbe, ami az energiaszinteket emeli és segít a téli hangulatvilág megtörésében. A szibériai fenyő fás, tiszta illata egy érintést hoz a téli tájak szépségéből, míg a fekete bors kis mennyiségben hozzáadva egy izgalmas, kissé csípős jegyet visz be, ami fokozza az illatkompozíció karakterét. Ez az illatkeverék ideális választás a téli időszakban, amikor egy kis lelki felüdülésre és energiára van szükségünk a hideg és szürke napokon.

12. Forralt bor: 4 csepp vadnarancs, 3 csepp gyömbér, 3 csepp fahéj

A "Forralt bor" illatkeverék egy gazdag, melegítő és érzéki aroma, ami a hűvös téli estéken a kedvelt ünnepi ital esszenciáját idézi fel. A vadnarancs friss, édes citrusos illata azonnal megragadja az érzékeket, hozzáadva egy vidám és ünnepi hangulatot. A gyömbér éles, kissé csípős jegyei lendületet és pikantériát visznek a keverékbe, míg a fahéj meleg, édes és fűszeres aromája a klasszikus forralt bor illatát varázsolja elő, ami az otthonosság és az ünnepek hangulatát sugározza. Ez az illatkeverék tökéletes választás azokra a téli napokra, amikor egy kis bensőséges, meleg és örömteli atmoszférára vágyunk otthonunkban, emlékeztetve minket a közös összejövetelek és az ünnepi pillanatok varázsára.

13. Kényelmes gyapjú zokni: 4 csepp fahéj, 3 csepp vadnarancs, 3 csepp tömjén

A "Kényelmes gyapjú zokni" illatkeverék egy meleg, otthonos és kényeztető aroma, ami a téli esték meghitt hangulatát idézi elő. A fahéj meleg, édes és fűszeres illata egyből otthonosságot sugároz, emlékeztetve a meleg gyapjú zoknik által nyújtott kényelemre. A vadnarancs friss és édes citrusos jegyei kellemes kontrasztot alkotnak, hozzáadva egy üde és vidám elemet, ami a hideg napokon is élettel tölti meg a teret. A tömjén füstös, balzsamos aromája pedig mélységet és nyugalmat visz az illatkompozícióba, emlékeztetve a tél csendes és békés pillanataira. Ez az illatkeverék tökéletes választás a hideg téli estéken, amikor a puha gyapjú zoknihoz hasonlóan, egy kis melegségre és kényelemre vágyunk otthonunkban.

14. Édes menta: 5 csepp borsmenta, 5 csepp édeskömény

Az "Édes menta" illatkeverék egy frissítő és egyedi aroma, amely a borsmenta hűsítő frissességét és az édeskömény édes, kissé édeskés és fűszeres jegyeit ötvözi. A borsmenta illata tiszta és élénkítő, ami azonnal felébreszti az érzékeket és üdítő légkört teremt. Az édeskömény hozzájárul egy finom, édeskés és fűszeres dimenzióval, ami egyensúlyt és mélységet ad a keveréknek.

Ez az illatkompozíció tökéletes választás azokra a napokra, amikor egy kis felfrissülésre és energiára van szükségünk. Az "Édes menta" illatkeverék segít megtörni a mindennapi rutin monotonitását és egy különleges, frissítő élményt nyújt otthonodban.

15. Nagymama otthona: 3 csepp citrom, 2 csepp fahéj, 2 csepp szegfűszeg, 2 csepp eukaliptusz, 1 csepp rozmaring

A "Nagymama otthona" illatkeverék egy meleg, otthonos és emlékeztető aroma, amely a gyermekkori emlékeket és a nagymamáknál töltött időt idézi fel. A citrom friss és édes citrusos illata kellemes frissességet és tisztaságot hoz, emlékeztetve a nagymama konyhájában sült süteményekre. A fahéj és a szegfűszeg meleg, fűszeres jegyei a hagyományos sütemények és főzések illatát hordozzák, amelyek az otthonosság és a szeretet érzetét keltik.

Az eukaliptusz friss és kissé fás illata tisztítja a levegőt és hozzáad egy kis éberséget, míg a rozmaring aromás és kissé gyógynövényes jegyei mélységet és komplexitást adnak a keveréknek. Ez az illatkeverék tökéletes választás, amikor a múlt kedves emlékeit és a gyermekkori otthon melegét szeretnénk felidézni otthonunkban.

illóolajak keverése kis üvegekbe

Hogyan készítsünk téli illóolaj recepteket

Most, hogy megvannak a kombinációs ötletek, rakjuk össze őket, és ültessük át a gyakorlatba.

Gyűjtsd össze az olajaidat, és készíts téli keverékeket egy pillanat alatt! Egy egyéni keverék elkészítése mindössze 1 percet vesz igénybe. Ezután azonnal felhasználhatod, vagy hagyhatod, hogy az olajok egy-két napig összeolvadjanak. Kövesd ezeket az egyszerű utasításokat!

 1. Nyiss ki egy 5 ml-es borostyánszínű csavaros kupakos üveg vagy illóolajos palackot. 
 2. Cseppentsd az összes illóolajat a palackba.
 3. Helyezd fel a cseppentős kupakot, és rögzítd.
 4. Néhány erőteljes rázással jól keverd össze.
 5. A keveréket azonnal felhasználhatod, vagy az optimális eredmény érdekében hagyd az olajokat 1-2 napig pihenni.

Ideális esetben ezt az olajkeveréket egy borostyánszínű üveg cseppentős üvegben tárold szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve. Helyezd el egy olyan kényelmes helyre, ahol könnyen megtalálod, amikor szükséged van rá.

téli illóolaj recept

Hogyan készítsünk nagyobb adagot? 

Ha tesztelsz egy keveréket, és úgy döntesz, hogy nagyon szereted, készíts egy nagyobb adagot! Így lesz belőle készenlétben, hogy bármikor diffúzióra használhasd, amikor csak akarod.

Ezeket a recepteket barkácsprojektekhez és szezonális ajándékötletekhez is méretezni kell. Nem ritka, hogy a természetes szépségápolási projektekhez és kézműves munkákhoz legalább 20, de akár 60 cseppet is használnak.

Válaszd ki azt a keveréket, amelyből nagy adagot szeretnél készíteni, és vedd figyelembe az illóolajok közötti arányt. Az arány a legfontosabb! Ezután szorozd meg a receptet egyenlő szorzóval, és úgy növeld a cseppek számát. Ennyire egyszerű! Csak arra ügyelj, hogy gondosan számold a cseppeket, hogy megmaradjon az egyéni illat. Ezután palackozd és tárold az utasításoknak megfelelően, ahogyan az egy tételre is vonatkozik. Miután összekeverted az olajokat, az összes többi lépés ugyanaz.

Ezek a téli illatok segíthetnek abban, hogy otthonodban kialakíts egy meleg, nyugodt és ünnepi atmoszférát, amelyben könnyű ellazulni és feltöltődni a téli hónapokban.

Olvass még többet

5 gyógynövény-illóolaj megfázásra
5 gyógynövény-illóolaj megfázásra
Wellness

A február egy olyan hónap, amikor mindenki kicsit leereszt és valahogy fáradtabbnak, kimerültebbnek érzi magát. Ilyenkor könnyebben kapunk el mindenféle betegséget is, így nem árt, ha kicsit jobban odafigyelünk mind az immunerősítésre, mind pedig arra, hogy a környezetünkben minimálisra csökkentsük a kórokozók jelenlétét.

Arcápolási rutin esszenciális bőrápolókkal
Arcápolási rutin esszenciális bőrápolókkal
Wellness

Az arcápolás fontos része az egészséges és szép bőr megőrzésének, de nem mindegy, milyen termékek kerülnek bele az arcápolási rutinba. A természetes összetevőkre fókuszálva és az esszenciális olajok alkalmazásával a doTERRA "Essential Skin Care" termékcsaládja segítséget nyújt a bőr tápanyagokkal, antioxidánsokkal és vitaminokkal való feltöltésében, így védve a káros környezeti hatások ellen. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan állítható össze egy hatékony arcápolási rutin a doTerra termékeivel.

Üdvözlünk a Doteo, dōTERRA webshopban!
Üdvözlünk a Doteo, dōTERRA webshopban!
Wellness

Végre megnyitottunk! Várunk minden kedves esszenciális olaj kedvelőt a webáruházunkba, ami több mint egy egyszerű shop! Gyere és ismerd meg a doTERRA világát úgy, ahogy eddig még nem tehetted és vásárolj olyan egyszerűen és kötelezettségmentesen, ahogy Te szereted!

Még ezek is érdekelhetnek

doTERRA Olasz szalmagyopár
doTERRA Olasz szalmagyopár
dōTERRA

A mézédes illatú olasz szalmagyopár esszenciális olaj regenerálja és helyreállítja a bőrt

49 000 Ft
 Alacsony készlet
Reveal arcápolási rendszer
Reveal arcápolási rendszer
dōTERRA

A Reveal arcápolási rendszernek köszönhetően otthona kényelmében is spa-kezelést idéző arcápolásban...

37 300 Ft
 Utolsó darab
dōTERRA Lifelong Vitality Pack™ (vegán)
dōTERRA Lifelong Vitality Pack™ (vegán)
dōTERRA

A dōTERRA egyik legnépszerűbb termékcsaládjában, a dōTERRA Vegan Lifelong Vitality Pack csomagban található...

56 700 Ft
 Készlethiány
doTERRA Ciprus
doTERRA Ciprus

A magas törzsű, örökzöld ciprusfa ágaiból nyert ciprus esszenciális olaj tiszta aromája energizáló és...

9 800 Ft
 Azonnal elérhető
 • Hazai készlet
  Termékeink elérhetőek
 • Garantált minőség
  Eredeti termékek
 • Gyors szállítás
  Akár 2 munkanap alatt
 • Szakértelem
  Kérdezze kollégánkat!
Szia, GinAI vagyok, Segíthetek?
Chat with AI